“Labākas idejas” autori ar “purva kurpi” Kristaps Kiziks un Kristaps Lamsters.
“Labākas idejas” autori ar “purva kurpi” Kristaps Kiziks un Kristaps Lamsters.
Foto – Timurs Subhankulovs

Klusi paveikts darbs labāks 5


Pasniedzot projekta apjomīgākās balvas aizvadītā gada prezentētajām idejām par to šā brīža izaugsmi, žūrijas pārstāvis apgalvoja, ka laba prezentācija komandu var aiznest tālu, tomēr vislabākā biznesa idejas reklāma ir jau redzams rezultāts un padarītais darbs. Tā desmit cilvēku komanda no Mazsalacas novada “Jauniešu vētra” gada laikā sasniegusi vairāku tūkstošu eiro apgrozījumu. Bērnu velosipēda ražošana, dārzkopības un tūrisma vides attīstība komandai atnesa uzvaru un projekta “Radām novadam” vislielāko naudas balvu – 3500 eiro. Kaut arī komandas prezentācija neizcēlās, žūrijas uzmanību piesaistīja labi padarītais darbs, pašu spēkiem iegūtais finansējums, vērienīgie nākotnes plāni un arī pašu izgatavotais velosipēds. Kopš biznesa idejas īstenošanas sākšanas šai komandai izdevies apgrozīt vairāk nekā 10 000 eiro. Nākamā gada laikā iecerēts izgatavot 200 velosipēdu, piesaistīt 15 000 eiro finansējumu un pārsniegt 40 000 eiro apgrozījumu bērnu velosipēdu izgatavošanai vien. Vērā ņemami ir arī patlaban dārzkopības nozarei piesaistītie vairāk nekā 6000 eiro. Uzņēmums orientējas uz dārza izstrādi, plānošanu un veidošanu. Iecerēts sākt arī dārzu dekorēšanu un stādu audzēšanu. Tūrisma apgrozījums patlaban veido nedaudz vairāk par 4000 eiro, kas iegūti ar tematiskajiem maršrutiem Mazsalacas novadā. Neviena cita aizvadītā gada biznesa ideja pat nepietuvojās šiem skaitļiem, un zaļos krekliņos tērptie jaunieši varēja būt gandarīti par smagā darba saldajiem augļiem. Pēcāk komandas līderis Jānis Akmentiņš arī norādīja, ka naudas apgrozījuma skaitļi šogad varēja būt divtik lieli, ja vien būtu izdevies vienoties ar investoriem par atbalstu velosipēda “Speed up Bike” ražošanā. “Līgums bija gatavs, vajadzēja vien uzlikt parakstus. Nezinu, kāpēc viņi pārdomāja. Tā jau saka, ka pirmie kucēni jāslīcina, nākotnē būs mācība,” noteica Jānis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 133
“Vibrēja durvis un logi…” Iedzīvotāji ziņo, ka vietām Latvijā novērojuši kaut ko līdzīgu zemestrīcei
Lasīt citas ziņas

Nopietni ar uzvarētājiem konkurēja Ludzas novada studentu komanda “RISEBA–A–WAKE”, kas iecerējusi attīstīt tūrismu Ludzā, izveidojot kempingu ar laivošanas, rekreācijas, ūdens atpūtas iespējām un pašu ražotām laivām. Teritoriju ezera krastā pagaidām vēl iekārto un laivas gādā no Liepājas, tomēr komandas līdera izcilā prezentācija un plāns idejas realizēšanai deva 2. vietu un 2000 eiro lielu naudas balvu. Trešo vietu ieguva oriģinālais uzņēmums “PAARIS” no Pļaviņu novada, kas sadarbībā ar Pļaviņu pensionāriem pārdod ar latviskiem ornamentiem rotātus, rokām darinātus dūraiņus. Pļaviņu puišu trumpis bija jau gatavās produkcijas atrādīšana. Skaistajās kastītēs iesaiņotie, smaržīgie un skaistie dūraiņi apbūra klātesošos. Žūrijas piešķirtos 1000 eiro komanda tērēs mehāniskās iekārtas pirkumam, kas ļaus ražot vajadzīgo cimdu kastīšu daudzumu. Savukārt 500 eiro naudas balvu ieguva Apes novada komanda “Saglabāt kā…”, kuras biznesa ideja iekļāva mājražošanas lietu pārdošanu, dārza mēbeļu ražošanu un bērnu–jauniešu nometņu organizēšanu. Studenti jau šovasar uz laiku līdz divām nedēļām nodarbinājuši 21 novada iedzīvotāju, kā arī piesaistījuši apjomīgu finansējumu gan no Veselības ministrijas, gan Apes novada domes, gan arī no Latvijas Vides aizsardzības fonda. Visbeidzot – 5. vietu žūrija piešķīra Ogres novada komandai ar tādu pašu nosaukumu. Komandas ideja bija pārdot pelmeņus treilerā dabas pasākumu vai festivālu laikā. Studentu bizness jau spēris pirmos soļus, un savi produkti piedāvāti četros pasākumos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.