FOTO: @edamskaisti/Facebook

Suši mājās? Vieglāk nekā šķiet! Pārliecinies pats, izmēģinot šo recepti 0

Baltie vai klasiskie – abi varianti garšos lieliski! Atliek tikai rīsi, nori lapas, nedaudz krēmsiera un mīļākie pildījumi. Suši mājas apstākļos ir ne tikai iespējami, bet arī viegli pagatavojami, recepte no @edamskaisti.

Reklāma
Reklāma
Vai tavs telefons tevi izspiego? 5 brīdinājuma pazīmes, ko nedrīkst ignorēt
Kokteilis
Vēl nekas nav zaudēts! Šīs zodiaka zīmes savu patieso mīlestību sastop tikai pieaugušā vecumā
Eksperts nosauc 5 ļoti uzticamas automašīnas: tās kalpos līdz pat pensijai
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas (7 rolli);
1. 500 g suši rīsi;
2. 4-5 ēdamkarotes suši etiķis;
3. 2 tējkarotes cukurs;
4. 1/2 tējkarotes sāls;
5. 7 nori lapas;
6. 1 avokado (sagriezts šķēlītēs);
7. 1 garais gurķis (nomizots un sagriezts gareniski);
8. Tuncis/lasis/garneles;
9. 7 tējkarotes mīļākais kremsiers;
10. 50g sezama sēkliņas vai sēkliņu maisījums.

Pagatavošana: (baltie suši)
1. Novāra rīsus, kā rakstīts uz iepakojuma. Kad rīsi gatavi, pievieno etiķi, cukuru, sāli, samaisa un atdzesē .
2. Bambusa paklājiņu pārtin ar pārtikas plēvi.
3. Paņem 1 nori lapu, nogriež 2 iedaļiņas (tur var redzēt tādas kā iespiestas horizontālas līnijas).
4. Uz lapas vienmērīgi izkārto rīsus ar mitrām rokām, pārkaisa ar sēkliņām un apgriež otrādāk.
5. Zaļo pusi viducī horizontāli pārsmērē ar krēmsieru, uz tā liek gurķa strēmelīti, avokado šķēlītes un zivi/garneles.
6. Suši lapu novieto pie bambusa paklājiņa pašas apakšējās maliņas un sāk rullēt, ar pirkstiem piespiež pildījumu, lai tas smuki ierullejas, pāris reizes vēl var parullēt un tad gatavo rollu liek malā un gatavo nākamos.
Parastie suši:
1. Ņem veselu nori lapu, 2/3 noklāj ar rīsiem, pa vidu rīsu līnijai kārto gurki, avokado, zivi.
2. Ar apakšējo paklājiņa maliņu sāk rullēt suši, pietur pildījumu, lai neizkrīt un kad rīsu apakšējā kārta pieskaras augšējai, tad ar ūdeni apslaksta nori lapas tukšo daļu, un rullē visu ciet.

Lai labi garšo!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.