Foto – Aija Geida

Sutināti jaunie dārzeņi
 ar bazilika sēkliņām. Gatavi 10 minūtēs! 0

Nepieciešams (4 porcijām)

200 g jauno kāpostu
200 g ziedkāposta
200 g sviesta–riekstu ķirbja
3 tomāti
2 ēdamkarotes bazilika sēklu
½ tējkarotes maltu melno piparu
¼ tējkarotes kurkumas
Tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Eiropa šokā: Lielbritānijā populārākais jaundzimušo vārds nāk no musulmaņiem
Nepieļauj šo kļūdu! 9 pārtikas produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst likt saldētavā
Kokteilis
Kas sēdētu 7 Latvijas novadu mēra krēslos, ja izvēle būtu mākslīgā intelekta ziņā? 10
Lasīt citas ziņas

Kabaci un kāpostu sagriež lielākos gabalos, ziedkāpostu sadala rozītēs, ķirbi sagriež kubiciņos. Katlā ielej ūdeni (1 cm līmenī), liek ziedkāpostus, kāpostus un sutina 4 minūtes. Pievieno kabaci, ķirbi un sutina vēl 4 minūtes. Aptuveni minūti pirms gatavošanas beigām pievieno smalki sagrieztus tomātus, uzkaisa garšvielas un sāli. Pasniedz ar svaigi gatavotu pesto vai ķiploku un krējuma mērci. Bazilika sēklas piešķir jaunajiem dārzeņiem patīkamu aromātu un jauku garšas niansi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.