Foto – Aija Geida

Vilinoši siera cepumi
ņi ar bazilika sēklām, ķiploku un ķimenēm 0

Nepieciešams (6 porcijām)

200 g kviešu miltu

120 g auksta sviesta

120 g Krievijas siera

3 ēdamkarotes bazilika sēklu

Tējkarote ķimeņu

1–2 ķiploka daiviņas

½ tējkarotes kurkumas

⅓ tējkarotes sāls

Pagatavošana

Bļodā ieber miltus, kam pievieno pusi bazilika sēklu, ķimenes, sāli, kurkumas pulveri un samaisa.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Veselam
Miega laikā bieži murgo? Trauksmes zvans un pirmā pazīme par iespējamu demences attīstību
Lasīt citas ziņas

Aukstu sviestu sagriež gabaliņos un ieberž miltu maisījumā.

Pēc tam pievieno uz rupjas rīves sarīvētu sieru un smalki sagrieztus ķiplokus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pielej aptuveni 40 gramu ūdens un rūpīgi izmīca mīklu. Tai jābūt stingrai, bet ne lūstošai. Ūdens daudzums var nedaudz atšķirties atkarībā no izmantotajiem miltiem.

Mīklu izrullē 8 mm biezu, uzkaisa bazilika sēklas un sagriež strēmelēs.

Katru strēmelīti pirms likšanas uz pannas ar pirkstiem iegriež spirālē. Cep +180 °C temperatūrā aptuveni 15 minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini brūni. Tā ir laba uzkoda pie alus, garšo arī kopā ar vieglu dārzeņu zupu.

Bazilika sēklas cepoties apgrauzdējas un piešķir cepumiem riekstu garšu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.