Svaigi marinētu gurķīšu un diļļu salāti. Goda vieta piknika grozā! 0

Gards un vienkāršs skandināvu ēdiens – eleganta piedeva svaigi grilētam vai auksti kūpinātam lasim. Atvēsinošie gurķīši jebkuram piknika grozam piešķirs krāsainību un kraukšķi. Recepte turpinājumā.

Mitrums un sāls tās neietekmē teju necik: 7 automašīnu modeļi, kuri daudz mazāk cieš no rūsas veidošanās
“Viņa bija tik pārgurusi, ka, iespējams…” Savu versiju par traģēdiju Daugavā izteikusi Ilonas kolēģe Marina 1
“Lai pierakstītos uz valsts apmaksātu pakalpojumu, jāveic 53 eiro priekšapmaksa…” Slimnīca skaidro situāciju
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
2 gurķi, sašķēlēti plānās šķēlītēs
2 ēdamkarotes rupja jūras sāls
2 ēdamkarotes granulēta cukura
¼ tase rīsu vīna vai baltvīna etiķa
Svaigi malti melnie pipari
Sauja svaigu diļļu, smalki kapātas
1/2 citrona sulas (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana
1. Gurķu šķēlītes liek traukā un pārkaisa ar jūras sāli. Virsū liek mazliet mazāku trauku un kādu svaru, piemēram, dažas neatvērtas konservu bundžas. Atstāj izlietnē uz 1 stundu, lai no gurķiem notecētu liekais šķidrums.
2. Noņem svaru, nosusina gurķus, pārliek citā traukā un atvēsina vismaz 1 stundu, kamēr pilnībā atdzesēti.
3. Pa to laiku ielej 2 ēdamkarotes verdoša ūdens un iemaisa cukuru. Tad pievieno etiķi, krietnu šķipsniņu piparu un dilles. Liek trauku ledusskapī atdzesēties. Kad mērce un gurķi ir pilnībā atdzisuši, sajauc abas sastāvdaļas kopā. Pirms pasniegšanas pārbauda garšvielas un sāli. Ja lieto rīsu vīna etiķi pievieno arī citrona sulu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.