9:20 “Šī pasākuma mērķis ir atgādināt lielvarām – Krievijai un Vācijai, par Otrā pasaules kara laikā pastrādātajiem noziegumiem,” uzrunājot klātesošos, sacīja Brante. Viņa uzsvēra, ka mierīgs dialogs nākotnē varētu kļūt par alternatīvu viedokļu sadursmēm pie Brīvības pieminekļa.Krievijas vēstniecības darbinieki nav izrādījuši interesi par notiekošo piketu. 10

9:10 Juristes un sabiedriskās aktīvistes Ievas Brantes pieteiktajā piketā pie Krievijas vēstniecības ar plakātiem angļu, krievu un latviešu valodās pulcējušies apmēram 15 cilvēki. Viens no plakātiem vēstī:”9.maijs ir svētku diena Krievijai – Latvijai okupācijas sākums”. Uz cita plakāta rakstīts:”Vācija ir nožēlojusi savus II Pasaules kara noziegumus, kad sekos Nirnberga II”. Vienlaikus iepretim vēstniecībai cilvēki ar plakātu aicina atbrīvot Krievijā apcietinājumā turēto ukraiņu piloti Nadiju Savčenko.Pikets pie Krievijas vēstniecības rit mierīgi, bez skaļiem saukļiem. Apkārt daudz policijas pārstāvju un mediju.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 294
Lasīt citas ziņas

9:04 Bastejkalnā, kur no plkst.9 – 15 paredzēta biedrības “Latvijas Antinacistiskā komiteja” rīkotā sapulce-pikets, pagaidām cilvēki nav pulcējušies, novēroja portāls la.lv.

CITI ŠOBRĪD LASA

8:11 Pie Brīvības pieminekļa un Vecrīgā sākuši dežūrēt policisti.Meierovicas bulvārī ir vairāki autobusi ar likumsargiem. Policisti izvietojušies arī Raiņa bulvārī un kanālmalā. Notikuma vietā ir arī pašvaldības policija.

7:52 Jaunieši pie Brīvības pieminekļa sāk dalīt bukletus par latviešu leģionāriem. Pie jauniešiem piegāja arī policists, kuram tika uzrādīts kāds dokuments. Smejoties jaunieši skaidroja, ka šī esot rīta rosme svaigā gaisā. Dažas minūtes uzkavējies, policists devās prom. Arī jaunieši pēc kāda brīža izklīda, sadalījās atsevišķi un turpināja garāmgājējiem dalīt bukletus.

7:30 Policijas rīcībā nav informācijas, ka riski, kas saistīti ar šodien plānotajiem pasākumiem, būtu lielāki nekā citus gadus, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” atzina VP priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis. Viņš akcentēja, ka policijai šodienas darba plāns ir skaidrs – ir saprotami definēti darba uzdevumi un iepriekš izstrādāta, pārbaudīta un “pieslīpēta” taktika, kā efektīvi atturēt pretēju viedokļu paudējus no fizisku konfliktu situācijām.

7:00 Jau agrā rīta stundā Brīvības pieminekļa laukums tika apjozts ar dzeltenajām policijas barjerām
nolūkā izvairīties no pretēju viedokļu paudēju fiziskiem konfliktiem tradicionālajos leģionāru piemiņas dienas pasākumos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.