Foto – Shutterstock

Tomāti savā sulā – vieni no vērtīgākajiem konserviem. Lieliska recepte! 7

600 g tomātu, 0,5 l tomātu sulas, 0,5 ēdamkarotes sāls, 0,3 ēdamkarotes cukura.

Kokteilis
Ziemassvētki – brīnumu laiks, bet daļai zodiaka zīmju pārstāvju tās ir tīrās mocības! Uzzini, kuras zīmes patiesībā necieš šos svētkus
Kokteilis
Šīs 5 horoskopa zīmes ir vislielākās intrigu vērpējas un svēti tic sazvērestībām
Lidmašīnu momentā “meta riņķī”. Pasažieri atklāj, ka “iekāpuši” kopā ar līķi
Lasīt citas ziņas

Ar šo devu var piepildīt apmēram vienu litra burku.

Tomāti savā sulā ir viens no visvērtīgākajiem tomātu konservu veidiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vienāda lieluma sarkanus tomātus saliek marles maisiņā vai sietiņā, blanšē – iegremdē 1–2 minūtes verdošā ūdenī un tad pārliek aukstā ūdenī, lai atdziest. Šādiem plaucētiem tomātiem noņem mizu un tos sakārto izkarsētā burkā, pārlej ar tomātu sulu, kurai pēc garšas pielikts sāls un cukurs.

Sagatavotai burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85 oC temperatūrā: puslitra burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, trīslitru burkas – 25–30 minūtes.

Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un, apgrieztas uz vāciņa, patur pusstundu, pēc tam pilnīgi atdzesē.

Šiem tomātu konserviem ir divējāds lietošanas veids: tomātu sulu dzer, bet no tomātiem gatavo salātus un citus ēdienus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.