Torte Senās Hanzas klaips 2

Sagatavo rīvmaizi: puskukulīti rudzu maizes sagriež mazās šķēlītēs un 1–1,5 stundas grauzdē cepeškrāsnī +100 °C. Atdzesētos grauzdiņus samaļ.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 30
Lasīt citas ziņas

Gatavo biskvītu: 10 lauku vistu olu dzeltenumiem pievieno septiņas ēdamkarotes cukura un saputo. Puto arī baltumus. Kad masa nedaudz sabiezē, pieber trīs ēdamkarotes cukura.

Dzeltenumus turpina lēnām kult un pamazām pievieno septiņas ēdamkarotes rudzu rīvmaizes un iesijā trīs ēdamkarotes kviešu miltu. Tad masā uzmanīgi iecilā stingrās putās sakultus olu baltumus. Masu lej ar cepampapīru izklātā veidnē un izlīdzina. Cep aptuveni 12 minūtes +180…+200 °C.

Izcep četras biskvīta kārtas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr kārtas dziest, sagatavo biezpiena krēmu: 1,5 l “Straupes” saldā krējuma pievieno 15 ēdamkarotes cukura, pēc garšas – vaniļas cukuru un visu kārtīgi sakuļ. Tad pieber 1,2 kg “Straupes” vājpiena biezpiena, kas izmalts gaļas mašīnā, un samaisa. Lai biezpiena masa būtu nedaudz stingrāka un neizplūstu, tajā iekaisa rudzu rīvmaizi.

Liek kārtas: biskvītu, maltas dzērvenes ar cukuru plānā kārtiņā, biezpiena krēmu, atkal biskvītu utt. Pēc tam veido vēlamo formu. Pārziež ar cukura sīrupu un dekorē ar augļiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.