Foto – Aija Geida

Trifeles ar zemenēm – veselīga recepte kārumniekiem 0

Katliņā ielej saldo krējumu, pievieno maltu muskatriekstu un kanēli, uz lēnas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Noņem no uguns un pievieno smalkos gabaliņos salauzītu melno šokolādi un lēnām maisa, līdz tā izkususi. (Ja visa šokolāde neizkūst, katliņu ieliek karstā ūdens peldē.)

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Pēc tam pievieno rumu un smalki sagrieztus zemeņu gabaliņus. Masu stundu patur ledusskapī, lai tā kļūst stingra, un veido sirsniņas vai veļ mazas bumbiņas.

Tās vai nu mērcē šokolādes glazūrā, vai apviļā kakao pulverī. Ja nav pieejamas zemenes, var izmantot smalki sagrieztas kaltētas dzērvenes vai ķiršus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rums ar melno šokolādi ir ideāls savienojums, kuru lieliski papildina zemeņu aromāts un pievienotās garšvielas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.