Foto – Anda Krauze

Truša gaļas buljons ar dārzeņiem 4

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Noslēgusies telefonsaruna starp Krievijas diktatoru un ASV prezidentu. Putins paziņojis, ka…
RAKSTA REDAKTORS
“Vesela rinda skolēnu pat ar izciliem eksāmenu rādītājiem nevienā skolā nav tikuši” – konkurss uz Rīgas skolu 10. klasēm kā “Bada spēles”
“Bet ko var gaidīt no privātās iestādes endoskopista, kurš nekad neko nav vadījis, neko vairāk par ārsta sertifikātu nav ieguvis?” Sīviņš asi vēršas pret Abu Meri
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 2 truša kājas
• Burkāns
• Puravs
• Kartupelis
• Batāte
• Sīpoli
• Ķiploks
• Sāls
• Melno piparu graudi
• Lauru lapa

Pagatavošana.
Truša kāju atkaulo un kopā ar nesagrieztiem sīpoliem, ķiploku un burkāniem kārtīgi apcep cepeškrāsnī uz pannas (Aiga saka – tā, ka no cepeškrāsns veļas dūmi). Tad buljonam būs spēcīgāks aromāts un piesātināti brūna krāsa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katlā liek apceptos kaulus un vēl vienu nesadalītu truša kāju ar gaļu. Pielej ūdeni, pieber sāli, melnos piparus, lauru lapu un uz lēnas uguns vāra buljonu vismaz stundu.

Dārzeņus (burkānu, batāti, puravu, kartupeli) sagriež strēmelītēs, novāra sālsūdenī un pievieno izkāstajam buljonam. Saplucina vārīto truša gaļu un pieliek buljonam.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.