Atpestījiet otru no minēšanas, kas jums patīk un nepatīk 0

Lai kā cilvēkam negribētos domāt, ka kāds cits “ieslēgs” seksuālo vēlmes pogu un sniegs viņam seksuālās baudas prieku, patiesībā katrs pats atbild par savu erotismu. Vīrieši, šķiet, šo seksa aspektu uztver vieglāk. Bet sievietes biežāk “paslīd uz priekšstatiem” par viņām it kā kultūras iedalīto pasīvo lomu, gaidot, ka partneris teju vai nogāzīs viņas no kājām un kad lieta nonāks līdz seksam, būs “vadošais” un atbrīvos viņus no jebkurām citām rūpēm, atliks vien klausīt komandām. Priekšstats, ka sekss ir kaut kas tāds, ko viens cilvēks dara otram (vai, nedaudz maigāks skatījums, ka tas ir kaut kas, ko veic otram par prieku), var novest līdz problēmām. Savukārt uzņemoties atbildību par savām sajūtu un seksuālajām vajadzībām jūs patiešām sniedziet savam partnerim lielu pakalpojumu. Tas ir tā, it kā jūs teiktu: “Tu man esi tik dārgs, ka es tevi atpestīšu no minēšanas! Es vēlos to, kas man patīk un kas dara mani laimīgu!”

Reklāma
Reklāma

Runājiet par mīlēšanos ar savu partneri.

Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Seksuālajā uzvedībā pārsteidz tā slepenība, kādu daudzi ievēro, kad jārunā par seksu ar mīlnieku. It kā tas varētu kaut kā izbojāt seksu, nojaukt tā spontanitāti. Mēs daudzas reizes esam novērojuši pārus, kur vienai no pusēm nav ne mazākā priekšstata par to, ko vēlas otra pusīte, kas otram patīk seksuālajā dzīvē; vai pāri, kuriem seksuāli pieskārieni, kas sniegti ar vislabākajiem nodomiem, nav sasnieguši mērķi, jo vai nu tie bijuši pārāk intensīvi, pārāk ātri, vai pārāk vāji, vai pārāk nodalīti – bet to visu būtu bijis iespējams izlīdzināt ar pāris pareizā laikā nočukstētiem vārdiem.

Te mēs vēlamies aicināt jūs ievērot piesardzību. Ir nepieciešams runāt ar partneri par seksu tā uzlabošanai, taču mēs nekādā gadījumā nepiedāvājam to darīt momentā, uzreiz pēc mīlēšanās, lai tas nelīdzinātos “nekrologam” vai kritiskam pārskatam. Labāk izvairīties no kritiska toņa, tādēļ ka partnerim tas, visticamāk, izklausīsies kā: “Lūk, šo tu dari slikti” un liks viņam ieņemt aizstāvēšanās pozīciju.

CITI ŠOBRĪD LASA
Šo visu mēs piedāvājam, lai jūs runātu par mīlēšanos ar abpusēju piekrišanu un noteiktiem noteikumiem: piemēram, sākot ar to, kā paspilgtināt seksuālās attiecības, ja partneris nav īpaši nasks izmantot koda vārdus vai zīmes, kas nosūta seksuālo vēstījumu, neskatoties uz to acīmredzamo labumu un jēgu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.