Arī politiskā atbildība 0

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, kurš bija amatā laikā, kad radās šaubas, ka skolas.lv projekts tiks īstenots, gan atzīst: par to, ka šāds projekts jāīsteno, kaut arī daļu no funkcijām, ko bija iecerēts uzticēt skolas.lv, jau veica citi portāli, jāuzņemas arī politiskā atbildība, jo ne jau ierēdņi pieņēma gala lēmumu par portāla veidošanu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Lasīt citas ziņas

Projekts tika uzsākts ZZS virzītās ministres Tatjanas Koķes laikā, un arī Signe Bāliņa, viena no “Datorzinību centra” īpašniecēm, saistīta ar ZZS, kas viņu virzīja e-lietu ministres amatam. Projekta īstenošanas laikā vairākos IZM vadošajos amatos strādāja ar šo partiju saistīti cilvēki. Piemēram, Inga Štāle, kas tagad vada veselības ministra biroju, tolaik bija IZM valsts sekretāra vietniece un projekta atbildīgā amatpersona.

Taču, nonākot ministrijā, kad ZZS valdīšana bija beigusies, R. Ķīlis skolas.lv projektu neapturēja. Viņš skaidro: ka tobrīd bijuši arī citi, finansiāli daudz vērtīgāki projekti, piemēram, 60 miljonu vērtais profesionāli tehnisko vidusskolu modernizācijas projekts, kuros bija problēmas, kas bija jārisina. Līdz ar to skolas.lv palika ārpus uzmanības loka. Turklāt tobrīd portāla veidošanā jau bija iztērēti divi miljoni. Ja projektu apturētu, šī nauda būtu jāatmaksā, bet tobrīd vēl turpinājās budžeta konsolidācija un šādu naudu nebūtu kur ņemt. Tagad gan no IZM jāatmaksā 3,5 miljoni eiro un naudu joprojām nav kur ņemt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Amatpersonas, kas iesaistītas skolas.lv projektā un joprojām strādā IZM

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.