Vai taisnība, ka dažas indīgās sēnes izvārot, tās kļūst ēdamas? 21

Diānai Meierei, mikoloģei, Latvijas Nacionālā dabas muzeja direktora vietniecei attīstības jautājumos un Latvijas Mikologu biedrības valdes vadītājai, TV24 raidījumā “Uz līnijas” tika vaicāts, vai indīgas sēnes izvārot, tās kļūst drošas ēšanai?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosaucis 10 politiķus, kuru pieļautās kļūdas būtiski ietekmējušas Latvijas politisko un ekonomisko situāciju 3
Veselam
Ārvalstīs strauji izplatās jaunais Covid-19 paveids “FLiRT”. Medicīnas eksperte skaidro, vai šis vīruss ir konstatēts arī Latvijā un cik tas bīstams? 4
Kokteilis
Elīna Didrihsone piedzīvojusi lielu vilšanos – negaiss izjaucis vairāk nekā 1000 eiro vērto dēla dzimšanas dienas ballīti
Lasīt citas ziņas

Sēņu speciāliste atbildēja: “Jā un nē. Indīgās sēnes novārot bieži vien tā inde netiek nekādā veidā novārīta, ir tādas, kurām inde ir šķīstoša ūdenī un kuras var mēģināt novārīt.

Ja sēne ir neēdama tāpēc, ka ir nedaudz sīva vai nedaudz rūgta, tad bieži vien to rūgtumu var novārīt nost un, nolejot ar ūdeni, tā sēne vairs nebūs rūgta.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bet es noteikti neieteiktu indīgās sēnes mēģināt novārīt un ēst, jo tas nav droši,” rezumē mikoloģe Diāna Meiere.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.