Foto-Shutterstock

Vai vēl kaut kur ražo kartupeļu sīrupu, kas bija lētāks par cukuru? Atbildam lasītājam 0

1956. gadā, kad mācījos Dauguļu skolā, tuvējā lauku veikalā pārdeva sveramo kartupeļu sīrupu, kas bija lētāks par cukuru. Tam bija īpatnēja garša. Vai šādu sīrupu kaut kur ražo? GUNĀRS VOLDIŅŠ UMURGĀ

Reklāma
Reklāma
“Vecāki un pedagogi ir pastrādājuši noziegumu pret bērniem!” Skolotājs pastāsta par reālo situāciju skolās
Gadsimtiem rūpīgi glabāts noslēpums: ko par tevi atklāj tava dzimšanas mēneša akmens
“Mana meita noteikti nav vienīgā!” Tēvs brīdina vecākus, lai sargā bērnus no kebabnīcu darbiniekiem 16
Lasīt citas ziņas

Kā skaidroja SIA “Aloja Starkelsen” ģenerāldirektors Jānis Garančs, uzņēmums tiešām kādreiz ražoja glikozes sīrupu (tautā sauktu par kartupeļu sīrupu), ko ieguva, hidrolizējot kartupeļu cieti. Mūsdienās uzņēmums to vairs neražo, un nav arī dzirdēts, ka kāds cits to darītu, jo paša izejmateriāla un ražošanas izmaksu pieauguma dēļ kartupeļu sīrups ir daudz dārgāks par rafinēto cukuru un glikozes sīrupiem no graudaugu produktiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.