Farmaceite Ivanda Krastiņa rāda digitālo bezkontaktu termometru.
Farmaceite Ivanda Krastiņa rāda digitālo bezkontaktu termometru.
Foto: Valdis Semjonovs

Digitālie infrasarkanie termometri 0

Jaunākās tehnoloģijas sekundes laikā ļauj izmērīt siltumu, ko izstaro auss bungādiņa. Digitālais termometrs temperatūras noteikšanai izmanto infrasarkano staru mērelementu. Dažiem termometriem ir arī papildu uzgalis pierei. “Ar mīksto uzgali viegli pārvelk pierei virs acs vai ievieto auss kanālā un sekundes laikā mērījums gatavs,” rāda farmaceite.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 datumi, kuros dzimuši izredzētie: visticamāk, viņi nenojauš par kādu apslēptu talantu
Veselam
11 drošas pazīmes, ka ar jūsu veselību viss ir kārtībā 10
TV24
“Tā pircēja veikalā nevar pateikt pat vienu vārdu latviski!” Deputāte norāda uz lielu kļūdu, kas tika pieļauta 90.gados
Lasīt citas ziņas

Šāda ierīce piemērota ļoti steidzīgiem cilvēkiem un ģimenēm ar maziem bērniem, jo temperatūras mērīšana nesagādā mazajiem liekus pārdzīvojumus. Tā ir ātra, precīza, ar krāsainu displeju, saglabā atmiņā no 10 līdz pat 30 mērījumiem, aprīkota ar skaņas un gaismas signāliem. Dārgākajiem modeļiem ir arī divi mērīšanas režīmi, tas nozīmē, ka to var izmantot ne tikai ķermeņa, bet arī apkārtējās vides, piemēram, istabas, mazuļa ēdiena vai vannas ūdens temperatūras mērīšanai. Arī mērāmās temperatūras diapazons attiecīgi lielāks – līdz pat 100 grādiem. Cena no 25 eiro.

Var izvēlēties arī dārgāko digitālo infrasarkano bezkontakta termometru, kas nav jāliek padusē, ausī vai kādā citā ķermeņa vietā, – pietiek to tuvināt ādai apmēram piecu centimetru attālumā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.