Publicitātes foto

Vasaras ogas ar biskvītiem un karsto šokolādes mērci 3

Autors: “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Viedoklis
Krista Draveniece: Ne vīrs, ne Cipule jāzākā par traģisko notikumu Daugavā, patiesībā vainīgs kas pavisam cits 97
Pieci Latvijas ministri (kopš neatkarības atjaunošanas), kuri izpelnījušies vislielākās sabiedrības antipātijas. Pirmo uzminēsiet viegli!
“Viņa bija tik pārgurusi, ka, iespējams…” Savu versiju par traģēdiju Daugavā izteikusi Ilonas kolēģe Marina 1
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
250 g zemeņu, notīrītas un sagrieztas
150 g aveņu
150 g melleņu
10 kraukšķīgi amaretti biskvīti
100 ml sarkanā vīna
1 kanēļa standziņa
2 zvaigznes anīsa
1 ēdamkarote smalkā cukura
5 ēdamkarotes saldā krējuma
100 g labas kvalitātes tumšās šokolādes (vismaz 70% kakao), salauzta gabaliņos

Pagatavošana.
Ogas saber lielā bļodā un samaisa, sadrupina amaretti cepumus. Tad apmēram uz stundu vai pusotru ievieto saldētavā, līdz ogas ir pa pusei sasalušas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vīnu ielej nelielā katliņā, pievieno kanēļa standziņu, anīsa zvaigznes un cukuru. Uzvāra un turpina vārīt tik ilgi, līdz mazliet samazinās apjoms. Izņem laukā kanēļa standziņu un anīsa zvaigznes; pielej saldo krējumu. Lēnām uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievienojiet šokolādi, visu laiku maisot, līdz tā izkūst un izveidojas vienmērīga mērce. Katliņu noņem no uguns un pārklāj, lai tas būtu silts.

Bļodu ar ogām izņem no saldētavas, tās maisa tik ilgi, kamēr neviena vairs nav salipusi. Saliek četros trauciņos vai glāzēs, pārlej ar šokolādes mērci un nekavējoties pasniedz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.