Vegāniskās receptes no Annas Rozītes krājumiem – zupa, cepumiņi un saldējums 0

Raidījumu un pasākumu vadītāja Anna Rozīte mūs sagaida ar sirsnīgu smaidu un ukraiņu boršču, ko pasniedz no mammas mantojumā atstātiem traukiem. – Mana vecmāmiņa un mamma nākušas no Ukrainas, un šī ir viņu recepte, tikai diezgan netradicionāla, manā izpildījumā – bez gaļas.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
SVF: Krievijas ekonomika augs straujāk par visām pasaules attīstītajām ekonomikām
Lasīt citas ziņas

Anna ir veģetāriete visu savu apzināto mūžu, un ne tāpēc, ka tā ir modes lieta vai sekošana kādai noteiktai ticībai, – viņai gluži vienkārši negaršo gaļa. Pie tā pieraduši arī mājinieki un draugi, kuri labprāt bauda veselīgos ēdienus arī bez sātīgās gaļas. Anna gan nav agresīvā veģetāriete – viņa savu izvēli neuzspiež citiem un atzīst, ka ir daži gadījumi, kad gaļas lietošana uzturā viņai šķiet pilnīgi pieņemama. Šoreiz gan visas Annas receptes ir vegāniskas: – Kaut kā tā sanāca. Šie trīs ēdieni ir veselīgi un ļoti iemīļoti manā ģimenē. Es nevaru sevi saukt par 100% vegāni, tomēr mājās šādus ēdienus sanāk gatavot bieži un ne jau tikai tāpēc, ka tie ir vegāniski, bet gan tāpēc, ka garšo.

Jāpiekrīt – garšo fantastiski!

Foto – Anda Krauze

Ukraiņu borščs bez gaļas

CITI ŠOBRĪD LASA

Sastāvdaļas – pupiņas, biete, burkāns, paprika, tomāti, kartupeļi, kāposti, sāls, pipari, lauru lapas.

Pagatavošana.
• Uz nakti pupiņas liek ūdenī, lai uzbriest un paliek mīkstākas.
• Nākamajā dienā pupiņas liek vārīties.
• Tikmēr sarīvē bieti un liek to vārīties – vāra tik ilgi, kamēr pupiņas paliek mīkstas.
• Pannā apcep sīpolu, burkānu un papriku un pievieno tos zupai.
• Klāt pieliek jebkāda veida tomātus – var būt svaigi, var būt bundžiņā, var lietot arī sulu. Galvenais, lai konsistence ir šķidra (ja vajag, var sablenderēt).
• Tomātus liek klāt zupai.
• Tad klāt liek kartupeļus un vāra, līdz tie paliek mīksti.
• Pēdējā brīdī pieliek klāt kāpostus, lai neizšķīst.
• Pēc garšas – sāls, pipari un lauru lapas.

Foto – Anda Krauze

Auzu pārslu cepumi ar banāniem
Sastāvdaļas – banāni, auzu pārslas, āboli, rozīnes vai riekstiņi, medus, sīrups.

Pagatavošana.
• Banānus saspaida ar dakšiņu, lai izveidojas viendabīga masa (vislabāk iegādāties jau ļoti gatavus banānus).
• Sajauc kopā ar auzu pārslām. Var pielikt klāt arī sarīvētus ābolus, lai jūt nedaudz skābumiņu.
• Var likt klāt rozīnes, riekstiņus – pēc izvēles, tāpat medu, sīrupu – arī pēc izvēles, atkarībā, cik saldus cepumus kārojas.

 

Foto – Anda Krauze

Vegāniskais banānu saldējums

Sastāvdaļas – banāni, mellenes, sojas piens.

Pagatavošana.
• Uz nakti ieliek saldēties banānus un jebkādu augli, kas pašam garšo – manā gadījumā mellenes (ļoti garšīgi ir arī ar mango).
• Visu ieliek blenderī, var pieliet klāt sojas pienu, ja augļi ir pārāk sasaluši un neblenderējas pietiekami labi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.