Raimonds Vējonis
Raimonds Vējonis
Foto – Timurs Subhankulovs

– Ja raugāmies no šāda viedokļa, tad partejiska pagātne prezidentam varētu būt trūkums. Bezpartejiskam taču būtu vieglāk uzņemties neitrāla vidutāja lomu! 21

– Manuprāt, bezpartejiskam prezidentam būtu daudz lielākas problēmas komunicēt ar politiskajām partijām, jo viņam trūkst pieredzes darbā ar tām. Tieši tādēļ arī par premjeriem un citām politiskām amatpersonām parasti tiek izvēlēti cilvēki ar partejiskām saiknēm. Lēmumus valdībā un Saeimā pieņem koalīcijas partijas. Ja tev nav šīs prasmes un pieredzes komunicēt ar tām, tad ir daudz grūtāk panākt pareizu lēmumu pieņemšanu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
Lasīt citas ziņas

Jā, mums lielākoties prezidenti bijuši bezpartejiski, bet tas drīzāk saistāms ar to, ka koalīcija nav spējusi vienoties par partejisku kandidātu, nevis ar to, ka partejisks būtu šim amatam mazāk piemērots.

– Kādas atsauksmes par savu kandidēšanu esat saņēmis no cilvēkiem?

CITI ŠOBRĪD LASA

– Mani pienākumi ministrijā šobrīd prasa daudz laika pavadīt ārpus valsts. Taču es regulāri tiekos arī ar dažādiem cilvēkiem Latvijas reģionos, braucu uz pašvaldībām, runājos ar iedzīvotājiem. Lielākoties viņi mani atbalstījuši kā ministru, un arī tagad saņemu pozitīvas atsauksmes un uzslavas par to, ka esmu piekritis. Tajā pašā laikā sociālajos medijos un arī “Latvijas Avīzes” lasītāju slejās var atrast dažādus viedokļus, arī negatīvus. Ar to jārēķinās. Es vienmēr esmu bijis atklāts, vienkāršs un pieejams cilvēkiem. Tie ļaudis, kas mani pazīst vairāk, ir daudz pozitīvāki, nekā tie, kas redzējuši tikai televīzijā.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.