Aivars Lembergs 5


“Galvenais uzdevums nākamajam darba cēlienam pašvaldībā būs visu Ventspils stratēģiskās attīstības plānā uzskaitīto punktu realizācija. Esmu pārliecināts, ka šo mērķi izdosies sa­sniegt, jo mums jau izdevies piesaistīt nākamajiem četriem gadiem investīcijas 120 miljonu apmērā.”

Reklāma
Reklāma

“Latvijai un Ventspilij”

Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Lasīt citas ziņas

Lemberga vārds komentārus neprasa pat tiem cilvēkiem, kas Latvijas politikai aktīvi neseko. Lembergs dzimis 1953. gada 26. septembrī Jēkabpilī. Ventspils domes priekšsēdētājs kopš 1994. gada, partijas “Latvijai un Ventspilij” priekšsēdētājs un neformāls Zaļo un zemnieku savienības līderis. Pirms 11. Saeimas vēlēšanām bijis ZZS kandidāts premjera amatam. Kopš 2009. gada tiesājas saistībā ar viņam celtajām apsūdzībām kukuļņemšanā, naudas atmazgāšanā, dokumentu viltošanā un citos pārkāpumos.

Juris Rozenvalds: Partijas “Latvijai un Ventspilij” un Lemberga priekšvēlēšanu piedāvājuma spēks ir iespējā atsaukties uz iepriekšējiem sasniegumiem Ventspils sakārtošanā un nemainīgo vēlētāju atbalstu – tas nav bijis zemāks par 60% nu jau vairāk nekā divdesmit gadus. Viņu programmatiskais piedāvājums ir piezemēts, šķiet reālistisks, kaut arī varētu vēlēties mazāk iepriekšējo nopelnu uzskaitījumu un vairāk reālo nākotnes plānu. Diez vai Lemberga kunga kā efektīvā menedžera tēlam Ventspils vēlētāju acīs varētu būtiski kaitēt pret viņu izvirzītās apsūdzības – te savu lomu spēlē gan tiesas nespēja saprātīgā termiņā nonākt līdz spriedumam, gan Latvijas iedzīvotāju iecietība pret šāda veida apsūdzībām, ja vien amatpersona, viņuprāt, darbojas iedzīvotāju labā pietiekami veiksmīgi.

Atzīme: ★★★★

CITI ŠOBRĪD LASA

Andris Akmentiņš: PAR. Paredzamība un stabilitāte. Programma ir atsauces uz labi paveikto, kas balstās uz profesionālu komandu un ieradumu. Viena no retajām vietām Latvijā, kur cenšas veidot vienādu informatīvo lauku latviešiem un krieviem. Paša pieredze saskarsmē ar domi man ir kā makšķerniekam, dome noklausījās idejas un devās realizēt sev derīgāko. Citur idejas mēdza nosprūst pavisam vai ļaunāk – gadiem tiek māts ar galvu, praksē darot pretējo. Kas tad ir labāk?

PRET. Galvenais “pret” – gadiem savās uzrunās vietējā presē kā mantru atkārtoja: “Ventspils – gudra, valsts – glupa, Eiropa mirst, amerikāņi ir ļauni.” Manuprāt, Ventspils būtu stipra un varena arī bez šīm spēlītēm. Jo konkrētā partija kļuva par ietekmīgāko valstī, un pantiņš labākajā gadījumā noveda strupceļā. Sliktākajā gadījumā Latvija sastāv no lielpilsētām, kuras iespēju robežās apkaro pašas savu valsti. Vēl jāpiemin asuma zudums ļoti vājās opozīcijas dēļ, kā arī aizņemtība ar cīņu par ietekmi Rīgā un tiesas procesos. Nav jūtams, ka šajā komandā augtu kāds jauns līderis.

Atzīme: ★★★
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.