Foto – Timurs Subhankulovs

Par ko bija aizdomas 20

“Iepazīstoties ar to, man radās aizdomas, vai šī pilnvara ir īsta,” stāsta Baiba Jaunbērziņa. “Pirmkārt, pilnvaras devējs dzīvo Kalifornijā, bet pilnvaru nezin kāpēc izdevis Vašingtonā – valsts otrā malā. Otrkārt, adrese pilnvarā uzrakstīta vārds vārdā tā, kā pirms divdesmit pieciem gadiem tā fiksēta mūsu valsts Iedzīvotāju reģistrā, kurā arī personas dati sen nav mainīti. Treškārt, Vašingtonas štata sekretārs, kurš it kā apliecinājis Kalifornijā dzīvojošā tautieša izsniegto pilnvaru, dokumentā nezin kāpēc ielaidis gramatiskas kļūdas. Likās aizdomīgi, ka dokumenti atsūtīti dažas stundas pirms norunātā tikšanās laika ar pilnvarnieku – Krimuldas novadā dzīvojošo personu, tādējādi atlika pārāk maz laika, lai tajos iedziļinātos.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

Aizdomas par krāpšanu izraisījis ar tas, ka darījumā iesaistītās personas vērsušās pie Gulbenē strādājošās notāres. Ne pircējs – pirms mēneša reģistrētā SIA, ne Krimuldas novadā dzīvojošais pilnvarnieks ar paraksta tiesībām nekā nebija saistīts ar Gulbeni. Arī pats nekustamais īpašums atrodas Madonas novadā – cita notāra prakses vietā un citas zemesgrāmatu nodaļas teritorijā.

“Dokumentus nekavējoties iesniedzu Valsts policijā, lūdzot tos pārbaudīt. Vēlāk tā manas aizdomas apstiprināja,” piebilst Baiba Jaunbērziņa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes galvenais inspektors Raitis Kalnačs stāsta, ka pašlaik par Sarkaņu pagasta meža izkrāpšanas mēģinājumu ir sākts kriminālprocess. Bet tas neesot vienīgais, kas nonācis policijas redzeslokā. Kriminālprocess iesākts, piemēram, arī par vērtīga nekustamā īpašuma izkrāpšanu Aizkraukles novadā, kur krāpnieki mēģinājuši viltot jau pirms piecpa­dsmit gadiem mirušas sievietes dokumentus.

Pēc Valsts policijas datiem, no šogad sāktajiem 513 kriminālprocesiem ar nekustamo īpašumu izkrāpšanu saistīti 26. Tas it kā nešķiet tik daudz, lai par to celtu trauksmi. Bet Raitis Kalnačs skaidro, ka šie dati neatspoguļo tās krāpšanas, kas notiek ar tā dēvēto bezmantinieka mantu, proti, ja viņsaulē aizgājušajam nav mantinieku, tad viņa atstātais nekustamais īpašums piekrīt valstij. Tā kā policijā par to sūdzību nav, krāpniekiem ir lielas iespējas uzdarboties.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.