“Kad apkārt redzi tik daudz sulīgu meitiešu, pirksti paši no sevis izveido īsto formu,” smaida Valdis Grebežs.
“Kad apkārt redzi tik daudz sulīgu meitiešu, pirksti paši no sevis izveido īsto formu,” smaida Valdis Grebežs.
Foto – Andris Ozoliņš

Pikantā sīkplastika 0


Valdis ir meistars daudzās jomās un savas radošās fantāzijas pirmām kārtām īsteno savdabīgajā māla sīkplastikas tehnikā, kuru Latvijā izkopj jau vairs reti kurš. Viņš veido smalkus, dekoratīvus māla panno, kuros uz koka, auduma fona dzīves ainiņas izspēlē māla figūriņas. Māla gleznās redzami gan tautiski motīvi, gan jautras pirts ainiņas, gan nozīmīgi notikumi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

Vajadzīga liela “skunste”, lai mazās figūriņas, ievērojot visus māla veidošanas speciālos paņēmienus, sanāktu tik dzīvas, plastiskas un nevainīgi erotiskas. It īpaši dzīvas izskatās Latgales zelts – zilo ezeru zemes zeltenes, kas Valdim padodas ļoti pikanti. Māla panno keramiķim pasūta bieži un jau ir izstrādājies sava veida standarts, kas apskatāms www.clay.lv. Vislielākā glezna, ko Valdis veidojis, bijusi 2 x 1 metrs. Izrādās, tik liela izmēra gleznas vislabāk pārvadāt, guldot uz salmiem!

Interesants bija pasūtījums no kāda azerbaidžāņa. Šajā panno bija caurvīti Austrumu motīvi un rāmis bija no sakausēta stikla. Ļoti bieži biedrības un organizācijas pasūta meistaram suvenīrus un balvas. Vispopulārākās esot gleznas ar pirts tematiku, kuras viņš ved līdzi uz gadatirgiem. Piemēram, viena sērija atrodas saunu kompleksā “Baltic Beach Hotel Jūrmala”.

CITI ŠOBRĪD LASA
“Kad apkārt redzi tik daudz sulīgu meitiešu, pirksti paši no sevis izveido īsto formu,” smaida mākslinieks. “Atceros, bija viens humora gadījums. Sieviete atbrauca uz tirgu, vīrs viņai palūdza nopirkt “sārto ziediņu”. Ilgi sieva lauzīja galvu par šo lūgumu. Pienākot pie mana stenda, sieviete izstāstīja par sava vīra lūgumu un uzreiz saprata, ka grib nopirkt pikantu māla gleznu pirtij. Man kā gleznas autoram ir ļoti svarīga skatītāju uzmanība un ļoti patīkami redzēt cilvēku smaidus, prieku un uzslavas no kolēģiem amatniekiem.”
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.