Foto – Marta Purmale

Vista indiešu gaumē, ārstes Ilonas Ābeles–Šrenkas gatavota 1

PAGATAVOŠANA

Nomizo ķiplokus un sīpolus. Sīpolus sagriež kubiciņos, ingvera sakni – mazos gabaliņos. Čili pākstis rupji sakapā.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Lielā pannā (sausā!) liek ķiploka daiviņas, kešju riekstus, koriandru, romiešu ķimenes, čili, lauru lapu, krustnagliņas un salauzītu kanēļa standziņu. Mērenā karstumā maisot, visu apgrauzdē. Pievieno sīpolus un, nepārtraukti maisot, apcep.

Tad pannas saturu pārliek mikserī, pievieno 375 ml ūdens un sakuļ.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izslauka pannu, tajā uzkarsē olīveļļu un ielej sablendēto mērci. Mērenā karstumā maisot, vāra piecas minūtes. Pielej vistas buljonu un vāra vēl piecas minūtes.

Vistas fileju sagriež apmēram 5 cm lielos gabalos (var griezt sīkāk, kā patīk). Gaļu liek pannā sagatavotajā virumā. Pievieno sāli un kurkumu, turpina vārīt vienmērīgā temperatūrā 10–12 minūtes, kamēr gaļa kļuvusi mīksta. Nogaršo, vai kaut kā netrūkst.

Aromātisko vistas mērci pasniedz ar rīsiem.

Pavāres piebilde

Ja vēlas, šo pamatēdienu var dažādot, ar vietējiem produktiem. Tam noteikti piestāvētu ķirbis, kas jābauda tieši tagad, rudenī.

Šajā receptē ir ļoti bagātīga garšvielu buķete, ķirbim to arī vajag – dažādas garšas, kas to izceļ.

Gatavoja ģimenes ārste un ājurvēdas metodes konsultante Ilona Ābele–Šrenka

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.