Smaržīgā kalīzija
Smaržīgā kalīzija
Foto – Zane Purne, Uldis Muzikants

Iesaka pārbaudītus vietniekus 4

Zane Purne un Vija Eniņa saka: ja kāds vēlas lietot telpaugus veselības stiprināšanai, labāk izvēlēties aloji un kalanhoji, kuru ārstnieciskās spējas pierādītas un atzītas zinātniski. Tās izmanto gan tautas medicīnā, gan farmācijā un kosmētikā. Arī visi, kas lietojuši šos augus, atzīst to spējas palīdzēt.

Reklāma
Reklāma
Veselam
11 drošas pazīmes, ka ar jūsu veselību viss ir kārtībā
VIDEO. “Kaut ko tādu dzīvē nebiju redzējusi!” Kristīne netālu no Valmieras vakarā sastapusies ar veselu “zoodārzu” 8
RAKSTA REDAKTORS
“Absolūti vējā izmesta nauda!” Apmeklētāji sūkstās par Rīgas zooloģiskā dārza biļešu cenām
Lasīt citas ziņas

Vija Eniņa stāsta, ka augus izjūt enerģētiski un zelta stīga ir viena no tām, kas rada nepatiku. Viņa gan šo augu audzē, lai varētu par to runāt ar klausītājiem lekcijās. Doktore piebilst: mums Latvijā nav tik traki, ka jāēd telpaugi, jo ir ļoti daudz savvaļas augu, kuru iedarbība ir labāk zināma un pārbaudīta.

Zane Purne un viņas kolēģes, kopjot telpaugus, uz savas ādas tiešā nozīmē pārbaudījušas arī zelta stīgas radinieci tradeskanciju (Zebrina pendula), kuru Zane uzskata par iespējamo īsto zelta stīgu, jo abi telpaugi cēlušies no viena reģiona. Arī par to ziņu maz, taču iedarbība manāma tūliņ, piemēram, uzliekot saspaidītus dzinumus uz brūces, tā daudz labāk dzīst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomēr abas speciālistes ir vienisprātis – žurnāla lasītāja var neuztraukties par savu veselību, jo zelta stīgu ilgstoši lietojuši daudzi cilvēki, taču nav ziņu, ka tā būtu kādam kaitējusi. Ir dzirdēts vienīgi par alerģisku reakciju, ko var izraisīt svaigas lapas pielikšana sāpošai vietai. – Ja kādam šķiet, ka zelta stīga tiešām palīdzējusi, lai lieto vesels! – novēl Zane Purne un Vija Eniņa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.