Foto – Karīna Miezāja

Zemā temperatūrā pagatavoti jaunlopa vaigi ar jaunajiem kartupelīšiem, burkānu biezeni un lakšu sviestu 0

KĀ GATAVOT?

Jaunlopa vaigiem izgriež liekās cīpslas un taukplēves. Vaidziņus sakarsētā katlā (labāk izvēlēties čuguna vai tml.) eļļā apcep. Vidēji lielos gabalos sagriež notīrītus burkānus, seleriju un sīpolus, arī ber katlā un apcep. Pievieno sāli, piparus, timiānu un sarkanvīnu. Pielej buljonu, uzliek vāku vai pārsedz ar foliju. Liek cepeškrāsnī 85 grādos uz 18 h. Notīrītus burkānus, sīpolus un ķiploku sagriež lielos kubos. Eļļā lēni apcep. Pievieno dārzeņu vai gaļas buljonu, sautē, līdz burkāni mīksti. Pievieno sāli, sablenderē. Trauciņā liek sviestu, kaltētus tomātus, lakšus, piparus un sāli. Sablenderē ar rokas blenderi. Ietin pārtikas plēvē, veidojot tādu kā desu, aizsien galus un 1 h tur ledusskapī. Gatavos vaidziņus sagriež. Uzkarsētā pannā ielej nedaudz vaidziņu buljona, brīdi pavāra, pievieno sviestu un vaidziņus noglazē. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem diļļu sviestiņā, burkānu biezeni un lakšu sviestu.

Kokteilis
Ko stingri aizliegts darīt kapsētā, lai tevi “nepaņemtu līdzi” – noteikumi, kas noteikti jāievēro
“Katru reizi ir šoks! Jūs dzīvojat…” Britu latviete salīdzina dzīvi Latvijā un Apvienotajā Karalistē
Kokteilis
Astrologi atklāj katras zodiaka zīmes lāstu, no kura aizbēgt ir teju neiespējami
Lasīt citas ziņas

Gatavoja “Avalon Hotel” p restorāna šefpavārs EGILS GRĪNFELDS

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.