Foto – Shutterstock

Kas jāņem vērā 0


Silto grīdu var ierīkot pat vienas dienas laikā, bet, lai to varētu ekspluatēt, jāpaiet aptuveni mēnesim, kad betons būs pietiekami sacietējis. Lai izdotos cerētais – pareizi ieklāta grīda un vēlamais siltums –, jāparūpējas par nevainojamu siltumizolāciju, lai siltums neaizplūstu. Nesalīdzināms šķiet komforts, ko sniedz sajūta, staigājot pa siltām grīdas flīzēm uzreiz pēc izkāpšanas no vannas vai dušas. Taču jāpiebilst, ka jebkura veida elektrības savienojuma darbus vajadzētu uzticēt kvalificētam elektriķim. Ūdenscirkulācijas grīdas ieklāšanu labāk atstāt speciālistu ziņā, bet, ja to vēlas darīt pats, noteikti vispirms jāapgūst pamata zināšanas atbilstīgi ražotāja pamācībām un jākonsultējas ar speciālistu, pat ja tas nav nekas sarežģīts.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Lasīt citas ziņas

! Uzstādīšana nav sarežģīta, un to var izdarīt pašu spēkiem, taču nav ieteicams mēģināt ietaupīt uz grīdu ieklāšanu. Aprēķinot telpas platību, jāņem vērā mēbeļu izvietojums, zem kurām nevajadzēs ierīkot silto grīdu. Tas ir būtiski virtuvē vai vannasistabā, kur, piemēram, ir iebūvētie skapji vai dušas kabīne, ko nav nepieciešams sildīt. Rihards Zommers nerekomendē izmantot lētus vai nekvalitatīvus termoregulatorus – šajā ziņā klienti bieži kļūdās, tāpat neiedomājas par siltumizolācijas slāni, jo domā, ka grīda tāpat būs silta.

Kopš seniem laikiem pastāv stereotips, ka āderu vai strāvas ietekmes dēļ dzīvojamajās telpās nav labi likt siltās grīdas, taču tā tas nav. Tagad ļoti populāri ir ierīkot silto grīdu pilnīgi visā privātmājā un to darīt gan pirmajā, gan otrajā stāvā, savos novērojumos par klientu paražām dalās Vladimirs Loiko.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.