Foto – Shutterstock

Pietiekams siltums 0


Citur Eiropā ļoti izplatīta ir māju elektriskā apsilde, bet Latvijā šādu mājsaimniecību ir samērā maz, jo pie mums elektrība ir dārga un cilvēkus šāds apkures veids nevilina. Ar elektrību apsildāmās grīdas visvairāk izmanto tualetēs un vannasistabās, stāsta Rihards Zommers. Izvēloties tās konkrētai telpai, jāņem vērā iespējamie siltuma zudumi.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns 32
Lasīt citas ziņas

Nav nosakāms, cik lielā telpā vērts ierīkot silto grīdu, jo to var darīt gan dušas telpā, gan 50 m² dzīvoklī, taču tad, protams, būs lielākas izmaksas par materiāliem, bet vēlāk – mazāki rēķini par enerģiju.

! Vēl svarīgi apzināties, cik bieži konkrētā telpa tiks izmantota, jo varbūt nav nepieciešams ierīkot ūdenscirkulācijas sistēmu vasaras mājā, kur cilvēki uzturas tikai brīvdienās vai vasarā. Taču pastāvīgā dzīvesvietā siltās grīdas noteikti ir vērts ierīkot, paskaidro Vladimirs Loiko.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aptuveni 90% jauno privātmāju klientu izvēlas apsildāmās grīdas, bet daudzdzīvokļu jaunceltnēs, projektos, kur klients pats var veikt pārmaiņas būvniecībā, šādu vēlmi izsaka aptuveni 65–70% cilvēku. Jau esošajās mājās to grūti noteikt, jo ir sarežģīti no kopējā siltuma avota panākt nepieciešamo siltuma padevi konkrētam dzīvoklim, tāpēc šādi gadījumi tiek risināti individuāli.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.