Foto – Aija Geida

Gardi ievārījumi 1

No iecukurotiem gabaliņiem izdodas daudz gardāks ievārījums nekā no svaigi sagrieztām cidonijām.

Visvienkāršākais veids – cidonijas, kas vismaz diennakti mērcētas cukurā, nokāš, pielej nedaudz sīrupa, pieber mazliet cukura un lēni vāra 10–15 minūtes. Cidonijas kļūs tumšākas, caurspīdīgas, izteikti cukurotas. Ja gribas pikantāku garšu, var vārīt ilgāk un iegūt karamelizētu cidoniju ievārījumu, kas ideāli piemērots saldējumam, kūku pildījumam.

Lai garša nebūtu tik intensīvi sald­skāba, cidonijām var pievienot ķirbi (attiecībā 1 : 1), tad ievārījums iegūst medainu, maigāku garšu. Ja ievārījumu gatavo no svaigām cidonijām, sastāvdaļu attiecības ir citādas: kilograms cidoniju, trīs kilogrami ķirbja un kilograms cukura. Galaprodukts – biezenis ar medainu garšu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.