Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
27. augusts, 2015
Drukāt

15 gudras saimnieces viltības, ko zināja jau mūsu vecmāmiņas

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

1. Kā iztīrīt kaļķakmens nosēdumus?

Tējkannas attīrīšanai no kaļķakmens lieti noderēs marināde, kas palikusi burkā pēc gurķu vai tomātu notiesāšanas. Marināde ar visām garšsaknēm jāielej tējkannā un apmēram stundu jāvāra uz mērenas uguns. Lai efekts būtu vēl pilnīgāks, šī procedūra jāatkārto vēl divas trīs reizes. Marināde būs attīrījusi tējkannas sienas. Tad marināde jāizlej un tējkanna rūpīgi jāizskalo ar spēcīgu ūdens strūklu.

2. Kas jādara, ja zupa ir pārāk šķidra?

Ja nav vairs laika un iespēju zupā ielikt vajadzīgos produktus, var darīt tā: aukstā pienā vai ūdenī iejauc nedaudz miltu, krietni izmaisa un šo šķidrumu, zupai vāroties, piejauc klāt.

3. Zupa ir par sāļu?

Nomizo pāris nevārītu kartupeļu, ieliek zupas katlā un vāra kopā ar zupu apmēram 15 minūtes. Bezgaļas zupai var pieliet nedaudz piena, kas garšu uzlabos.

4. Zupa ir bezgaršīga?

Zupai pieliek buljona ekstraktu vai zupu no paciņas. Pavāra kādu laiciņu visu kopā.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+