Mobilā versija
-2.4°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
28. decembris, 2013
Drukāt

Ja viesi pēkšņi aiz durvīm. 4 fiksās receptes

Foto - http://kulinar.biz/Foto - http://kulinar.biz/

 

Dārzeņu – siera kanapē

Ja nu ciemiņi zvana – mīļais, vai iebraukt pie tevis jaunajā gadā esam… teju aiz durvīm. Vai pēkšņi izrādās, ka ierodas vīramāte. Šis patiesi ātrākais variants – uzspraust uz iesmiņiem sierus un augļus un dārzeņus, kas nu mājās ir.

 Slinkais suši

Šis derēs, ja mājās ir suši rīsi un laika ir mazliet vairāk, kāda pusotra stunda. Kamēr rīsiem jānostāvas un jāvārās, pavadiet laiku saviesīgās sarunās vai iesaistiet viesus ēst gatavošanā, piemēram, griežot zivi.

Sastāvdaļas: 

* 150 g suši rīsu

* 2 ēdamkarotes rīsu etiķa

* puslapa no kaltētām jūraszālēm jeb nori

* kūpināta baltā zivs

* 1 ēdamkarote melno sezama sēklu

Vairākas reizes noskalo rīsus. Paturēm 20-30 minūtes vēsā ūdenī.

Likt vārīties tā, lai ūdens pārklāj rīsus aptuveni par 1 cm.

Pēc ūdens uzvārīšanās rīsus vārīt 20 minūtes uz mazas uguns.

Kad gatavi, ļauj minūtes 20 pastāvēt. Pievieno rīsu etiķi un samaiza.

Sagriez zivi.

Ar mitrām rokām formē rīsu “desiņas. Pa virsu liek kūpināto zivi.

Nori sagriež ļoti plānās strēmelēs, tās klāj uz suši.

Pārkaisa suši ar sezama sēkliņām.

Pasniedz ar sojas mērci un vasabi.

 

Ātrā ābolkūka

Sastāvdaļas:

* 3 olas

* 1 glāze cukura

* 1 glāze miltu

* 5 lieli āboli

* pūdercukurs

* kanēlis

Saputo olas ar cukuru. Pievieno miltus.

Nomizo un sagriež ābolus. Izklāj ar tiem ietaukotu veidni. Pārkaisa ar kanēli.

Pārlej ar mīklu.

Cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes, kamēr virskārta zeltaini brūna un vidus nav jēls (pārbaude ar iedurtu kociņu).

Gatavu var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Ja vēlas, var pasniegt ar saldējumu.

 

Ātrā mērce dārzeņiem

Patiesībā viesi jau ir paēduši… ēduši, ēduši, varbūt pat pārēdušies. Pietiks ar  ko ļoti vieglu!

Paskaties virtuvē, sagriez dārzeņus, kādi tev ir – burkāni taču atradīsies? Varbūt pat kāds tomāts, gurķis vai puķkāposts? Sagriez.

Sajauc krējumu vai majonēzi (vai abus) ar sagrieztiem zaļumiem – dillēm vai pētersīļiem, vai baziliku. Ja tādi mājās neatrodas, paskaties garšvielu plauktiņā – mērcei var piejaukt dažādas garšvielas. Meklē, mēģini, izdosies.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+