Publicitātes foto

Šimkus: Mākslas telpu paplašināt ir ļoti svarīgi 0

Fonds “Mākslai vajag telpu” veido stāstu sēriju, aicinot uz sarunu par mākslu un mūsdienu mākslas muzeju dažādu jomu pārstāvjus. Jaunākajā video – saruna ar pianistu un komponistu Vestardu Šimkus, stāsta fonda vadītājas asistente Ieva Nagliņa.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba”
Lasīt citas ziņas

Izcilais, pasaules slavu un atzinību iemantojušais mūziķis Vestards Šimkus stāsta, ka viņa skatījums uz dzīvi bez mākslas būtu daudz vienmuļāks un neinteresantāks. Jautāts par mākslas lomu sabiedrībā kopumā, pianists saka: “Es uzskatu, ka mākslas telpu paplašināt ir ļoti svarīgi, jo ja šī telpa ir brīva no mākslas, to aizņems kaut kas cits – kaut kas daudz izklaidējošāks, komerciālāks un varbūt bezvērtīgāks”.

Vestards ir pārliecināts, ka laikmetīgās mākslas muzejs, tāpat kā akustiskā koncertzāle, Rīgā ir absolūti nepieciešami, jo tas noteikti palīdz viens otram, kā arī piepilda un paplašina mākslas telpu. Pianists uzskata, ka cilvēku interese par mākslu ir daudz lielāka nekā reālais piedāvājums spēj sniegt. Tāpēc, kamēr nav šādas ļoti nozīmīgas celtnes, kā koncertzāle un muzejs, jautājums par to, kas piepilda šo telpu iztrūkumu, paliek bez atbildes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šimkus pozitīvi vērtē, ka par iespējamo Pēckara un mūsdienu mākslas muzeja izveidi RTU ēkā Kaļķu iela 1, notiek diskusija un tiek aptaujāti arī nozares pārstāvji. Viņš pats turp dotos labprāt, jo ēka atrodas ērtā vietā.

Vestards atzīst, ka izstādes viņš apmeklē labprāt – viņam patīk aplūkot mākslas darbus “atvērtām acīm”, sekojot mākslinieka idejai, un necenšoties strikti pateikt: patīk vai nē. “Tas mani bagātina, vieš prātā idejas, par kurām agrāk nebiju iedomājies,” stāsta Vestards Šimkus un piebilst, ka vizuālā māksla dod iedvesmu arī idejām par saviem skaņdarbiem. “Tas bagātina manu dzīvi un to, kā es skatos uz dzīvi,” secina Vestards.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.