Foto: LETA

Alus darītāji šonedēļ pulcēsies zinātniskajā konferencē 0

Biedrība “Alus brālība” un “Baltic Beer Star” ar “LIVE Riga” atbalstu šonedēļ aicina uz ikgadējo Baltijas valstu alus un iesala dzērienu zinātniski praktisko konferenci.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā 189
Lasīt citas ziņas

Konferences mērķis ir veidot izpratni par inovācijām alus nozarē un attīstīt Latvijas alus nozari. Šā gada konferences tēma “Alus – mūsu nacionālais produkts” vai “Baltijas valstis kā alus garšu MEKA”.

Konference sola interesantu un daudzpusīgu programmu. Plānots, ka prestižās “Euro Effies” balvas ieguvējs Kristaps Siliņš stāstīs par zīmolvedību, pārdošanas un reklāmas stratēģiju, VARAM Vides un aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere informēs par depozītu sistēmas ieguvumiem un problēmām Latvijā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt alus darbnīcas “Labietis” dibinātājs, alus vēstures entuziasts Reinis Pļaviņš stāstīs par alus tradīcijām Latvijā un par to, kas ir “miestiņš”, “medalus”, “alus” un kā tos atšķirt. VID Akcizēto preču aprites daļas pārstāvis informēs par pārdošanas analīzi 2017. gadā un sniegs ieteikumus darba uzlabošanai, bet LLU Pārtikas tehnoloģiju fakultātes mācībspēki Dr.sc.ing. Zanda Krūma un Dr.sc.ing. Evita Straumīte skaidros alus smaržas stabilitātes un nodrošināšanas būtiskos faktorus, alus smaržas defektu un efektu identificēšanu ar sensoro un ķīmisko analīžu metodēm. Noslēgumā visu par raugiem un to pareizu lietošanu izstāstīs Polijas biotehnoloģiju uzņēmuma “Fermentum mobile” prezidents Mg.sc.ing Filips Paprockis.

Konference notiks trešdien, 23. maijā, Rīgā viesnīcas “Radisson Blu Latvija” telpās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.