Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Sestdiena, 3. decembris, 2016
1. decembris, 2014
Drukāt

Amerikāņu kalniņi pa kūkām. Saruna ar “M. Pūres” beķereju saimnieci Ivetu Zāģeri (4)

Foto - Ilze PētersoneFoto - Ilze Pētersone

Par grūtāko pirms pāris gadiem uzsāktajā uzņēmējdarbībā Iveta Zāģere nosauc neprognozējamību.

Kā jau mazpilsētā, ogrēnieši ar piesardzību uzņēma jauno M. Pūres beķereju Brīvības ielā – garšoja smalkmaizītes un sprieda, nez cik ilgi bizness izķeips? Šajos Ziemassvētkos kafejnīca ar kūkām un koncertu aicina uz divu gadu dzimšanas dienas ballīti, bet saimniece Iveta Zāģere spriež, ka autiņu periods, cerams, ir garām.

Radošo datorgrafiķes amatu Rīgā viņa nomainījusi pret uzņēmējas frenci Ogrē, lai darbs tuvāk mājām un ģimenei, kurā aug trīs bērni. Par veiksmīgo startu privātbiznesā viņa jūtas pateicīga arī telpu īpašniekam Pūres kungam – tieši viņš mudinājis ātrāk atvērt kafejnīcu un ar prieku ļāvis tai piešķirt sava tēva, pirmās Latvijas brīvvalsts laikā veiksmīga beķerejas īpašnieka Mārtiņa Pūres vārdu. Ivetai kopā ar lielāko atbalstītāju un palīgu vīru Māri izdevies teju neiespējamais – radīt noskaņu par “vecajiem, labajiem laikiem”, kad Ogre bija viens no Latvijas iecienītiem kūrortiem, uz kuru rīdzinieki vasarās straumēm vien plūda ar vilcienu, lai baudītu skaisto dabu un arī panašķotos ar gardajām M. Pūres beķerejas kūkām.

– Lai sevi nodrošinātu ar darbu, esat izvēlējusies visai pasmagu biznesu – sabiedrisko ēdināšanu.

– Pienāk laiks, kad sāc domāt, ka darbs nav tikai naudas pelnīšanai, tam jāsniedz arī zināms gandarījums. Pēc izglītības esmu māksliniece, Mākslas akadēmijā beidzu keramiķus, un gatavošana taču ir tuvu radošam procesam – ja nevari izpausties gleznojot vai citādi, tad, gatavojot ēst savai ģimenei, tu vari būt radošs katru dienu. Man arī labi padevās, un ar vīru nospriedām, kāpēc gan to visu nepaplašināt? Reizē ar ideju par kafejnīcu radās doma atdzīvināt veco kūrortpilsētas šarmu, sākām meklēt telpas Ogres vēsturiskajā centrā, kur ierīkota gājēju iela, jo zinājām, ka kafejnīcu vēlamies atvērt tieši šeit. Sagadījās, ka tiek izīrētas pirmā stāva telpas mājā, kuru pirms kara Mārtiņš Pūre sāka būvēt par naudiņu, kas nopelnīta, cepot maizīti, kliņģerus un kūkas. Viņa beķereja atradās blakus namā.

Pievienot komentāru

Komentāri (4)

  1. Lai veicas! Par ievārījumu – noformējiet kā beķerejā vārītu , tad vajadzēs tikai papīru par ogu pirkšanu.

  2. Kāpēc lietot svešvārdus? NeprognozejamĪba = neparedzamĪba

  3. Kārtējais atklājums par birokrātijas un citiem slogiem, kas metas virsū tiem, kas strādā – ražo. Bet kādēl par kūkām Ogrē var komentēt bez reģistrācijas, bet par briesmīgu naudassodu jaunam, ražojošam zemniekam jāreģistrējas? Kādas mafijas intereses aizstāv šai gadījumā mežziņu elite, ka var bez sirdsapziņas pārmetumiem iznīcināt jaunu censoni lauksaimniecībā. Kas tas ir – vai gaidīja kukuli no Ungura, jeb kas cits? Lūk, kur atklājas naudā peldošo Latvijas mežsaimnieku patriotisms! Ražojošu zemnieku, bērnu tēvu – nācijas lāpnesi tiešā nozīmē, pielīdzina kūrorta tīkotājam, spekulantam…

  4. Paldies, man pie jums ļoti patīk! 😉

"Mežvidu" tomātu karaļi pārstrādās arī ogas un kaņepes (4)SIA "Latgales dārzeņu loģistika" plāno paplašināt siltumnīcas un attīstīt ogu un pat kaņepju pārstrādi.
Gribējām, kā labāk, sanāk, kā vienmēr (8)Iecere no nākamā gada 1. janvāra noteikt minimālo sociālās apdrošināšanas iemaksu līmeni izpelnījusies ievērojamu pretestību, jo uzņēmēji brīdina, ka labie nodomi var beigties ar bēdīgām sekām.
Pasaulē
Vairākās nozarēs katastrofāli trūkst darbinieku. Vietējam maksā minimālo, viesim – vidējo algu! (22)Jau šobrīd vairākās nozarēs katastrofāli trūkst darbinieku – šoferu, IT speciālistu, pārdevēju, pavāru
Draugiem Facebook Twitter Google+