Mobilā versija
-2.8°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
16. oktobris, 2014
Drukāt

Brīnums no cepeškrāsns – Šokolādes tarte ar smiltsērkšķiem

Foto - wonders-in-oven.livejournal.comFoto - wonders-in-oven.livejournal.com
Sastāvdaļas

22-24 cm lielai cepešpannai (pa diagonāli)

Mīklai: 

100 g šokolādes

170 g mīksta sviesta

50 g pūdercukura

250 g miltu

Šokolādes slānim:

200 g melnās šokolādes

200 g saldā krējuma, sākot no 30%

Smiltsērkšķu masai:

170 ml saberztu smiltsērkšķu

125 g cukura

4 olas

60 g saldkrējuma sviesta

Pagatavošana:

Izkausē 100 g šokolādes ūdens peldē, atdzesē līdz istabas temperatūrai. 170 g mīksta sviesta samaisa ar 50 g pūdercukura, pievieno šokolādi.

Rūpīgi samaisa.

Pakāpeniski iekaisa 250 g miltu, ātri maisot.

Saveļ mīklu kamolā.

Liek ledusskapī uz pusstundu – stundu.

Tad mīklu liek ietaukotā formā, pa virsu klāj cepampapīru vai foliju, virsū uzber zirņus vai bumbiņas cepšanai, lai mīkla neceltos uz augšu. Cep līdz 180-200 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī 20-25 minūtes.

Šokolādes kārtas gatavošana

Šokolādi sagriež mazos gabaliņos, pārlej ar uzkarsētu saldo krējumu. Samaisa, lai veidotos vienmērīga masa. Lej virs mīklas un liek ledusskapī sastingšanai uz 1 stundu.

Smiltsērkšķu krēms.

No 500 g smiltsērkšķu, kas izberzti caur caurduri, iznāk 250-300 ml smiltsērkšķu biezeņa (es gatavoju krēmu no 250 g smiltsērkšķu un 6 olām, tartē aizgāja aptuveni 2/3 no masas).

Biezeni ar sviestu, kas sagriezts gabaliņos, un cukuru uzvāra. Sakuļ olas. Tad tās lej karstajā biezenī, visu laiku maisot. Liek ūdens peldē un uz nelielas uguns uzvāra, visu laiku maisot.

Ielej masu hermētiski noslēdzamā traukā, atdzesē. Tad klāj uz tartes. No šokolādes masas pārpalikumiem uz tartes var veidot zīmējumu.

Recepte no wonders-in-oven.livejournal.com

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+