Mobilā versija
Brīdinājums +1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
23. jūlijs, 2014
Drukāt

“Cesvaines piens” siera uzglabāšanas telpās investē 470 000 eiro

Publicitātes fotoPublicitātes foto

AS “Cesvaines piens” siera specializēto uzglabāšanas telpu ierīkošanā un modernizēšanā ieguldījis 469 550 eiro. Šī investīcija ļaus uzņēmumam maksimāli koncentrēt ražošanu, liecina kompānijas paziņojums.

Piena pārstrādes uzņēmumā norāda arī, ka pēc ražošanas cehu paplašināšanas un modernizācijas “Cesvaines piens” uzsācis divu jaunu sieru ražošanu. Kopš jūlija uzņēmums ražo sieru ar saulē kaltētiem tomātiem un ķiplokiem, un sieru ar sēkliņām.

“Ražošanas apjomu palielinājums ar diviem jauniem sieriem, proti, ar kaltētiem tomātiem un ar sēkliņām ir tā sauktie “nišas” produkti. Pēc veiksmīgā “Alpu siera” un rokām vaskotā siera ražošanas uzsākšanas turpinām īstenot “nišas” produktu izstrādes un ražošanas ieviešanas stratēģiju,” uzsver “Cesvaines piena” valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone.

Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru “Bakšteins”. 1997.gadā izveidota AS “Cesvaines piens”. 2009. gadā realizēts iekārtu un cehu modernizācijas projekts, kurā kopā ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu ieguldīti gandrīz 800 000 latu.

Pievienot komentāru

Tomātaudzētāji "Mežvidi" pārstrādās ogas un kaņepes (3)SIA "Latgales dārzeņu loģistika" plāno paplašināt siltumnīcas un attīstīt ogu un pat kaņepju pārstrādi
Gatis Strads. Mežā neatkarīgāks nekā teātrīSkatoties uz kokiem, redz ainavu, nevis eiro
Pasaulē
INFOGRAFIKA: Kā valsts atbalstīs ģimenes 2017. gadā?Infografiks: 2017.gada valsts budžetā jauniekļautie demogrāfijas pasākumi INFOGRAFIKA ARĪ PIEVIENOTĀ FAILĀ
Draugiem Facebook Twitter Google+