Foto-Gatis Burvis

Dārzeņu salāti ziemai “Šķērsām pāri dārzam” 0

Recepti piedāvā skolotājs no Rūjienas Gatis Burvis.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 201
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1 kg kāpostu
• 1 kg gurķu
• 1 kg burkānu
• 1 kg tomātu
• 1 kg sīpolu
• 300 g paprikas
• 2 ēdamkarotes sāls
• 1 glāze ūdens
• 0,5 l tomātu mērces
• 0,5 glāzes cukura
• 2 glāzes rapšu eļļas
• 2 ēdamkarotes 70% etiķa esences

Kāpostus, gurķus un burkānus rupji sarīvē, papriku, sīpolus un blanšētus, nomizotus tomātus sagriež, liek katlā, pievieno pārējās salātu sastāvdaļas, izņemot etiķa esenci, un vāra 40–45 minūtes, kamēr burkāni ir gandrīz mīksti. Tad pielej etiķa esenci un pavāra vēl piecas minūtes. Karstus liek burkās un aizvāko. Nav jāpasterizē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Salātus aizvāko karstus, neatdzesē. Tad tie nebojājas, neveidojas pelējums.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.