Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
5. marts, 2014
Drukāt

Dārzeņu sautējums ar žāvētām plūmēm. Gavēņa laika recepte (1)

Foto - Shutterstock.comFoto - Shutterstock.com

AS “Lido” šefpavāre Ilga Joma iesaka dārzeņu sautējuma recepti gavēņa ēdienkartes paplašināšanai.

Nepieciešams

Sastāvdaļām nepieciešami četri lieli burkāni, 100 grami žāvētu plūmju, viens mazs sīpols, viena daiviņa ķiploka, 50 grami sviesta, cukurs, sāls, pipari, zaļumi.

Pagatavošana

1. Nomizojam un smalki sakapājam sīpolu, un sarīvējam ķiploku.

2. Nomizojam burkānus un sagriežam rupjos salmiņos.

3. Uzkarsējam pannu uz lielas liesmas, tajā izkausējam sviestu un ieberam sīpolus un ķiplokus.

4. Aptuveni pēc minūtes pievienojam burkānus, uzliekam pannai vāku un uz vidējas uguns sautējam, kamēr tie kļūst mīksti.

5. Kamēr burkāni sautējas, plūmes uzbriedinām ūdenī.

6. Kad burkāni gatavi, pārberam bļodā, notecinām atlikušās taukvielas, pievienojam vidēji lielus plūmju gabaliņus un pēc garšas pievienojam zaļumus, sāli un piparus. Viegli apmaisām ar rokām un ceļam galdā.

7. Sautēšanas procesā sviestam pieliekot cukuru, burkāni karamelizēsies un iegūs pievilcīgu spīdumu. Lai labi garšo!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Kāpēc receptes reklāmai pievienots pavisam cita ēdiena foto?..Nav labi maldināt sievietes 🙁

Draugiem Facebook Twitter Google+