Dr. Anitas pikantais gardums. KONKURSA recepte 0

“Mani sauc Anita Vītoliņa. Esmu ārste. Man patīk ļoti vienkārši un ātri pagatavojami ēdieni. Gribu padalīties ar citiem ar savu recepti,” raksta recepšu konkursa dalībniece un atklāj savu receptes stāstu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Lasīt citas ziņas

Reiz kāda kolēģe padalījās ar šo recepti. Pēc šīs receptes pagatavotais bija kā uzkoda pie stiprākiem dzērieniem. Es to drusku piekoriģēju, un radās šis pikantais gardums.

Parasti to pagatavoju svētku reizēs, vēloties pārsteigt viesus, gan mājās, gan ārpus mājas rīkotos pasākumos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pirmo reizi degustējot, neviens nespēj uzminēt, no kā tad īsti sastāv gardums.

Tātad, sastāvdaļas:

1. Ķiploki 1/3 d.

Pirmo reizi gatavojot iesaku ķiplokus ņemt 1/4 d., bet plūmes 3/4 d..
Turpmāk zināsiet, kādās proporcijās ņemt produktus, t.i., cik asu vēlaties pagatavoto masu.

2. Žāvētas plūmes, bez kauliņiem 2/3 d.

 

 

 

 

 

 

Plūmes nomazgāju, ļauju uzbriest (1 stundu)

3.Majonēzi – jebkuru, kas garšo ( liesās neiesaku ņemt) – tik daudz, lai masa ir bieza krējuma konsistencē.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sasmalcinu ķiplokus (parasti izmantoju Latvijā audzētus ķiplokus- manas mammas audzētus), sakapāju tos ar nazi, bet var arī izmantot ķiploku spiedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzbriedinātas plūmes arī ar nazi sakapāju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salieku visu traukā, pievienoju majonēzi. Visu samaisu.

Nekādas garšvielas nelieku.

Viss tiek sajaukts.

Un gardums ir gatavs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Var likt uz maizītes – gan baltās, gan rupjmaizes, man garšo ar rudzu rupjmaizi (bez rauga).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Var ēst kā piedevu otram ēdienam.

Tik vienkārši …
Lai visiem labi garšo !

 

 

 

 

 

 

 

Ar cieņu, Anita Vītoliņa

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.