Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
2. decembris, 2014
Drukāt

Dzērveņu… kečups. Neparasti un gardi!

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 500 g svaigu dzērveņu

• 100 g brūnā cukura

• 100 ml ābolu etiķa

• 100 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas

• 2 ķiploku daiviņas

• ⅔ tējkarotes sāls

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• ½ tējkarotes apelsīna miziņas

• 1 tējkarote svaiga malta ingvera

• ⅓ tējkarotes malta kardamona

• ½ kanēļa standziņas

Visas sastāvdaļas ieliek katlā un vāra, līdz lielākā daļa dzērveņu izšķīdušas (aptuveni 20 minūtes). Tad izņem kanēļa standziņu un masu lej blenderī. Kuļ, līdz tā viendabīga. Pēc tam lej atpakaļ katlā un uz lēnas uguns pavāra, līdz kečups sabiezē. Ja vēlas uzglabāt ilgākam laikam, ielej burkās un pasterizē 10 minūtes (puslitra burciņas) +85 °C. Ideāla mērce pie gaļas ēdieniem, it īpaši pie grilētiem un cepeškrāsnī ceptiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+