Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
9. augusts, 2015
Drukāt

Iebiezinātais piens – ļoti gards un ātri pagatavojams gardums (4)

Foto-FotoliaFoto-Fotolia

Sastāvdaļas – 200 g piena, 200 g cukura, 20 g sviesta.

Pagatavošana.

Ņem katliņu ar augstām malām, jo masa spēcīgi putosies. Katliņā liek visas sastāvdaļas un samaisa.

Uz lēnas uguns maisot uzvāra. Kad sāk vārīties, uguni palielina un vāra tieši 10 minūtes. Jāmaisa! Masa katliņā stipri putosies.

Pēc 10 minūtēm masa būs ļoti šķidra, tā jābūt, jo sabiezē pakāpeniski, kad atdziest.

Masu pārlej burciņās un liek ledusskapī. Pēc dažām stundām tā kļūs vēl biezāka.

Iebiezināto pienu pievieno kafijai, pankūkām utt.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (4)

  1. Man sanāca tā, ka vārot to 200g daudzumu, jau pēc piecām min. uzvārījās gotiņa, bet 400g daudzums bija pašā laikā un vārot tieši 10 min. sanāca ideāli.

  2. kaut kas truksts sviests ir pietiekama daudzuma noradits

  3. Jāņonkols no laukiem Atbildēt

    Kad sāk vārīties, uguni palielina? Vai neiznāks dedzināts cukurs?

  4. Ja pavāra ilgāk sanāks “gotiņkonfektes”.

Draugiem Facebook Twitter Google+