Mobilā versija
-1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
3. septembris, 2013
Drukāt

Karamelizēti dārzeņi ar jaunajām bietēm, lazdu riekstiem, kazas siera uzputeni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastāvdaļas: 4 nelielas bietes, 2 l svaigi spiestas ābolu sulas, 1 ēd. k. ķimeņu, 4 ēd. k. kaltētu liepziedu, 2 rozmarīna zariņi, 2 piparmētras zariņi, 4 vidēji vasaras āboli, 2 sīpoli, 250 g lazdu riekstu, 200 g aveņu, 200 g melleņu, 8 ķiploka daiviņas, 4 bazilika zariņi. Etiķa karamelei: 1 l ābolu etiķa, 350 g cukura. Rupjmaizes un liepziedu tējas mērcei ar mellenēm: 100 g rupjmaizes, 100 g melleņu, 100 g aveņu, 75 g liepziedu tējas novārījuma, 20 g ābolu etiķa karameles, 30 g medus. Kazas siera uzputenim: 250 g mīkstā kazas siera, 50 g saldā krējuma , 1 ēd. k. rīvētas svaigas mārrutku saknes.

KĀ GATAVOT? Bietes nomazgā, katliņā pārlej ar ābolu sulu un uzvāra. Noputo liekās putas un pievieno garšvielas un garšaugus. Vāra 40 minūtes, bietes atdzesē un atstāj novārījumā, lai labi savelkas garša. Karamelei nepieciešamās sastāvdaļas liek katliņā, vāra 30 minūtes, līdz veidojas sīrups. Rupjmaizi sagriež mazos gabaliņos, uz pannas nedaudz apgrauzdē, bļodiņā sajauc visas sastāvdaļas un atstāj uz pāris stundām ledusskapī, lai ievelkas, tad izberž caur smalku sietu un pārliek mērces servējamā traukā. Lazdu riekstus novāra ūdenī apmēram 40 min, līdz tie kļūst mīksti, nokāš, pārlej ar etiķa karameli. Kazas sieru sakuļ kopā ar saldo krējumu, pievieno garšvielas, liek ledusskapī. Sīpolus nomizo, sadala pa kārtām un pavāra etiķa sīrupā 5 min, ābolus nomizo, arī pavāra etiķa sīrupā 5 min. To pašu dara ar ķiploku daiviņām. Uz sakarsētas pannas liek karamelizēties riekstus, ābolus, sīpolus un ķiplokus. Bietes izņem no novārījuma, nomizo un sagriež dažādās formās. Uz servējamā šķīvja lej mērci, tad liek bietes, karamelizētos dārzeņus un augļus, riekstus, kazas sieru, mellenes, avenes, svaigu baziliku. Pasniedzot bagātīgi pārlej ar meža aveņu un liepu izsvīduma medu, virsū uzkaisa svaigus piparus.

Gatavoja restorāna “Ostas skati” šefpavārs Ingmārs Ladigs

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+