Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
27. decembris, 2014
Drukāt

Kartupeļu pīrādziņi ar gaļu (3)

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Sastāvdaļas – 4 novārīti kartupeļi, 200 g miltu, 150 g kartupeļu cietes, 1 ola, 300 g vistas filejas, 2 sīpoli, sāls un garšvielas pēc patikas.

Pagatavošana.

Smalki sagriež sīpolu un vistas fileju.

Augu eļļā apcep sīpolus līdz caurspīdīgumam, pievieno sasmalcināto fileju, garšvielas – sāli, kariju, piparu maisījumu utt. Cep, līdz gaļa ir gatava. Ļauj atdzist. Tikmēr gatavo mīklu, kur pildīs gaļu.

Novārītos kartupeļus blenderī sasmalcina līdz viendabīgai masai. Pievieno miltus, turpina blenderēt. Pievieno olu un atkal visu blenderē.

Nokaisa galda virsmu ar kartupeļu cieti, virsū liek mīklu, kurai jābūt mīkstai, elastīgai un nav jālīp pie rokām.

Izrullē plānu mīklu, ar glāzes palīdzību veido pīrādziņus, vidū liek sacepto gaļas pildījumu un aizlipina pīrādziņus ciet.

Pannā vai katliņā apcep pīrādziņus lielā eļļas daudzumā zeltaini brūnus no abām pusēm.

Pasniedz karstus ar krējumu vai kādu mērcīti.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Pīrādziņi foto pie raksta neizskatās kā eļļā vārīti, bet gan cepti krāsnī, pirms tam apsmērējot tos ar olu.

  2. Tik briesmīgi blenderējot vārītus kartupeļus, iznāks klīsteris, nevis mīkla Vajag saudzīgi samīcīt ar rokām.

Draugiem Facebook Twitter Google+