Foto – Valdis Semjonovs

Liellopa vaigs ar kartupeļu biezeni 4

KĀ GATAVOT?

Pēc iespējas lielākus kartupeļus nomizo, vāra mīkstus. Nolej ūdeni, pievieno sviestu, sāk stampāt, tad pielej pienu, pieber sāli un piparus. Kārtīgi sastampā, kamēr masa karsta, pēc tam izberž caur sietu. Pirms pasniegšanas iemaisa sakapātus maurlokus.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Lasīt citas ziņas

Liellopa vaigu apsāla, sapiparo, apcep pannā, liek katlā. Apcep arī sīpolus, burkānus, selerijas sakni. Cepšanas beigās pievieno tomātu pastu un nedaudz sarkanvīna.

Apceptos dārzeņus pievieno gaļai, uzliek vāku. Sautē 6 stundas cepeškrāsnī vai uz mazas uguns uz plīts. Buljonu izkāš caur marli, vēl brīdi pavāra, lai sabiezē, un arī mērce ir gatava. Pasniedz ar viegli apceptiem dārzeņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.