Mobilā versija
-2.8°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
19. jūlijs, 2015
Drukāt

Melleņu ievārījums ar šokolādi – fantastisks baudījums (3)

Foto-FotoliaFoto-Fotolia

Ogām šokolādi klāt neliek, jo tajā jau ir visādas piedevas. Šajā receptē izmanto tīru kakao, kas arī dod šokolādes garšu.

Sastāvdaļas – 500 g melleņu, 150 – 200 g cukura, 2 – 3 ēdamkarotes kakao pulvera, pusīte citrona sulas, želatīna lapa.

Pagatavošana.

Katliņā ieber nomazgātas ogas, pievieno cukuru pēc vēlmēm, turpat iespiež puscitrona sulu un liek uz vidējas uguns sildīties. Ja ogas ir pasausas, var nedaudz pieliet ūdeni.

Katliņu vāra uz vidēji nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot (vidēji 30 minūtes). Beigās pagaršo, vai pietiek salduma. Ja trūkst, vēl pievieno cukuru.

Želatīna lapu iemērc aukstā ūdenī uz 10 minūtēm. Nokāš un pievieno ievārījumam. Samaisa visu un noņem no uguns.

Pievieno 2 ēdamkarotes kakao, visu samaisa un pilda tīrās, sausās burciņās.

Cieši aizvāko, ļauj atdzist un liek ledusskapī. Ilgstoši nav paredzēts glabāt.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. 30 min vārīt un nav ilgi glabājams??? Kāpēc vispār pusstundu jāvāra, ja jebkurš ogu ievārījums ir gatavs 10-15 minūtēs.

  2. Kas tā tāda želatīna lapa?

    • Tas ir tas pats želatīns,tikai plānā četrkantainā ,plānā ,caurspīdīgā
      lapiņā,ko pārdod veikalā baltās paciņās ar zīmējumu virsū.
      Pamēģini-ērti lietojams.

Draugiem Facebook Twitter Google+