Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
26. janvāris, 2012
Drukāt

“Melo-M” Kārļa recepte

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Čellu trio “Melo-M” dalībnieki – Kārlis Auzāns, Valters Pūce un Antons Trocjuks – pagājušā gada pašā nogalē ar lielkoncertu Rīgā Kongresu namā nosvinēja grupas piecu gadu pastāvēšanas jubileju. 


 

Nākamajā dienā pēc koncerta uzprasījāmies ciemos – lai uzzinātu, vai koncertā viss izdevies, kā iecerēts, un lūgtu arī padalīties pavārmākslas noslēpumos. Savās mājās mūs laipni uzņēma Kārlis Auzāns. Viņš uzskata, ka lielkoncerts, kurā bija dzirdamas gan jaunas versijas par grupu “Daft Punk” un “Black Eyed Peas” kompozīcijām, gan pēc vairāku gadu pārtraukuma skatāma un klausāma čellu trio un deju grupas “Dzirnas” deju izrāde “Apstājies”, izdevās lieliski. Koncertprogrammas tapšanā bija iesaistīti aptuveni simt cilvēki.

Nākamajā dienā pēc tik apjomīga koncerta Kārlis jūtas noguris. Mājās pārbraucis pusnaktī. Lai no koncerta domas pārslēgtu uz naktsmieru, aizrit vismaz divas stundas, viņš stāsta. Vieta, kur Kārlis atgūstas un rod sirdsmieru, ir mājas. Tajās viņu gaida meitiņas Anna (2) un Elziņa (6 mēneši) un sieva Santa.

Kārlim galvā jau rosās idejas par nākamajiem koncertiem, kas dažādos Latvijas reģionos notiks agrā pavasarī. Arī tie noteikti būs saistīti ar deju mūziku. 
GatavoAuzans-ak

– Dzīvojot tik straujā ritmā, kāds bija decembrī, par regulārām ēdienreizēm nebija laika domāt. Kaut ko iekodām tad, kad bija brīvs brīdis, – stāsta Kārlis. Bet ar siltām vakariņām vīru mājās gaidīja Santa. Ģimene iecienījusi dažādus dārzeņu sautējumus un svaigos salātus ar Santas izgudrotām pikantām mērcītēm. Nesen viņa pagatavojusi burkānu un fenheļa salātiņus ar sālī apceptām sēkliņām, pārlietus ar balzamiko etiķa, medus, sinepju un čili mērci. Saime labprāt ēd arī liellopa, teļa un truša gaļu, dažādas zupas un citus ēdienus. Ziemassvētku vakarā Santa galdā cēlusi lielisku cūkgaļas cepeti. Pavārmāksla pēdējā laikā ir kļuvusi par viņas aizraušanos. Īpaši gardas Santai izdodoties tortes. Svētkos ģimenes un viesu priekam viņa mēdzot izcept pat divas dažādas tortes. Par visgardākajām atzīta medus, siera un ķirbju kūka. Arī Kārlim patīk gatavot, bet viņš to biežāk dara vasarās, kad grupai mazāk darba un Kārlis biežāk sastopams mājās. Tad viņš labprāt grilē gaļu. Lielisks Kārlim izdodoties steiks.

Produktus ģimenes galdam pēc Santas sastādīta sarak-sta iegādājas Kārlis. Taču lielveikali nav Auzānu iecienīta iepirkšanās vieta. Tajos Kārlis iegriežas vien tad, ja nav laika aizbraukt līdz tirgum. Ģimene iecienījusi Vidzemes tirgu, kur noskatītas uzticamas pārdevējas. Pie vienas Kārlis pērk gaļu, pie citas – dārzeņus. Turklāt lielāko daļu produktu ģimene iegādājas tieši no zemniekiem. Auzānu ģimene iesaistījusies tādā kā biedrībā, ar kuras starpniecību katru nedēļu pasūta un noteiktā dienā saņem produktus – mājas sieru, maizi, dārzeņus, gaļu. Visi produkti ir svaigi, veselīgi un ļoti garšīgi. Auzānu virtuvē gozējas trīs lieli, dzelteni ķirbji. Tie izauguši draugu dārzā. Santai un Kārlim ir svarīgi, no kurienes nākuši produkti, ko ģimene ceļ galdā.

 

 

 

 

 

 

 

Auzānu ģimenē iecienītais 
itāļu deserts “Panna Cotta”

Gatavo1-akKatliņā ielej puslitru saldā krējuma un glāzi piena. Lēnām karsē. Pievieno rīvētu kanēļa standziņu, pēc garšas – vanilīna cukuru. Ļauj uzvārīties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gatavo2-ak

Uzbriedina 100 g želatīna, pēc tam liek ūdens peldē. Ja nepieciešams, vēl nedaudz atšķaida ar ūdeni istabas temperatūrā. Želatīnu maisot izšķīdina. Tad lēnām lej saldā krējuma un piena maisījumā, to maisot. Lej formiņās vai glāzēs līdz pusei. Ledusskapī atdzesē.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gatavo4-akSaldētas ogas atlaidina, sablenderē ar cukuru. Saldo ēdienu kārto uz deserta šķīvja, pievieno ogu mērci. Rotā ar ogām.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+