Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
25. februāris, 2014
Drukāt

Pankūciņas ar āboliem vaniļas mērcē (2)

pankukas_aboli1

Nepieciešams

Pankūcinām

Milti – 100 g

Piens – 200 ml

Olas – 2

Sviests – 2 ēdamkarotes

Mērcei

Piens – 400 ml

Cukurs – 1 tējk.

Olas dzeltenumi – 3

Milti  – 1 ēdamkarote

Cukurs – 3 tējkarotes

Pildījumam

Vaniļas cukurs – 2 tējkarotes

Zaļi āboli – 300 gr

Saldkrējuma sviests – 1 tējkarote

Cukurs – 2 ēdamkarotes

Ābolu sula – 100 ml

Zvaigžņveida anīss – 1 zvaigznīte

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes.

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci. Dzeltenumus saberž ar cukuru un miltiem. Pievieno pienu, vaniļas cukuru un, pastāvīgi maisot, vāra uz nelielas uguns, līdz sabiezē. Noņem no plīts, pievieno sviestu, samaisa un ļauj atdzist.
  2. Pagatavo mīklu. Samaisa olas, pienu un cukuru. Pakāpeniski, pastāvīgi maisot, pievieno izsijātus miltus. Mīklu nosedz un atstāj uz 10 minūtēm.
  3. Ābolus notīra, sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Ābolus liek katliņā, pārlej ar ābolu sulu. Pievieno parasto un vaniļas cukuru, ieliek anīsa zvaigznīti un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, laiku pa laikam samaisot. Noņem no plīts un ļauj nedaudz atdzist.
  5. Uz pannas sakarsē nedaudz saldkrējuma sviesta, ielej nedaudz mīklas, izlīdzina uz pannas. Cep 1-2 minūtes. Apgriež uz otru pusi un cep līdz zeltainam brūnumam vēl 1 minūti.
  6. Uz katras pankūciņas liek 1-2 ēdamkarotes pildījuma, aizloka aploksnes veidā. Pasniedz ar vaniļas mērci.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Vaniļas mērci NEDRĪKST VĀRĪT! Karsta ūdens peldē tā ir jāsilda,līdz sabiezē.

  2. Aprakstā mīklai nav cukura,bet pie pagatavošanas jau uzradās.Jautājums-kur tad pareizi?

Draugiem Facebook Twitter Google+