Mobilā versija
-3.8°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
21. aprīlis, 2012
Drukāt

Pikantā želeja

currant_jelly

Sastāvdaļas:  1 kg ogu pēc izvēles: baltās vai sarkanās jāņogas, upenes, 300 ml ūdens, 2 kanēļa standziņas, 6 krustnagliņas, 1 neliels ingvera gabaliņš, 2 zvaigžņu anīsi, 4 tējkarotes baltvīna etiķa, “Dansukker” želejas cukurs “Multi”.

 

Kā gatavot?

Tīras ogas liek katlā kopā ar visām garšvielām. Vāra apmēram 15 minūtes, tad caur marlīti nokāš, izmērot iegūtās masas tilpumu. Ielej atpakaļ katliņā, pievieno etiķi un uz katriem 100 ml šķidruma pieliek tikpat daudz cukura “Multi”. Želeju uzvāra, nosmeļ putas un pilda burkās.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+