Mobilā versija
+0.2°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
25. oktobris, 2014
Drukāt

Salāti “Neptūns” no jūras veltēm (1)

Foto-vk.comFoto-vk.com

Sastāvdaļas – 300 g garneļu, 300 g kalmāru, 200 g krabju nūjiņu, 5 olas, 130 g sarkano ikru, majonēze.

Pagatavošana.

Novāra olas, atdzesē, atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sagriež nelielos gabaliņos. Dzeltenumu var izmantot vēlāk rotāšanai.

Garneles novāra viegli sālītā ūdenī.

Kalmārus sagriež riņķīšos un liek vārošā ūdenī. Galvenais – kalmārus nepārvārīt, jo tad tie būs kā gumija.

Sagriež krabju nūjiņas.

Visas sagatavotās sastāvdaļas savieno vienā traukā, pieliek pāris ēdamkarošu majonēzes, samaisa.

Kā pēdējo komponentu pievieno sarkanos ikrus, lai tie iepriekš nepārplīstu.

Pašās beigās pievieno sāli un piparus pēc garšas, jo majonēze un ikri dod daļu sāļuma.

Rotāšanai var izmantot olu dzeltenumus, bet var arī iztikt bez tiem.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Šādā veidā dārgi, un baismīgi samoņģelēti salāti. Sarkanos ikrus var nemaisīt iekšā, bet ar tiem dekorēt salātus. Ko salātos dara majonēze, ja var izmantot olīveļlu. Uz kur palicis citrons?

Draugiem Facebook Twitter Google+