Foto – Matīss Markovskis

Stikla nūdeles – kas tās tādas? Garda recepte ar sojas pupiņām un koriandru 0

Tās dēvē arī par kristāla nūdelēm. Tradicionāli šīs nūdeles izgatavo no mungpupiņu miltiem, kartupeļu vai tapiokas cietes un ūdens. Šis produkts ir labs ogļhidrātu avots, bet nesatur daudz vitamīnu un minerālvielu.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 201
Lasīt citas ziņas

Vienkārši un ērti pagatavojamas – nevāra, bet pārlej ar verdošu ūdeni un pāris minūšu uzbriedina. Nūdeles kļūst caurspīdīgas, no kā, iespējams, cēlies nosaukums. Pēc izskata līdzīgas ir rīsu nūdeles, tāpēc abus produktus mēdz jaukt.

Stikla nūdeles iederas zupā, tās var cept, gatavot vokpannā, izmantot salātos. Labi sader ar dārzeņiem, gaļu un zivīm. Nūdelītēm ir neitrāla garša, tās labi uzsūc citu produktu garšu un aromātu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Stikla nūdeles ar sojas pupiņām un koriandru

(4 porcijas)

Gatavošanas laiks – 20 minūtes

SASTĀVDAĻAS

* 100 g stikla nūdeļu

* 200 g jauno sojas pupiņu (dēvē arī par edamame pupiņām)

* 20 g melno sezama sēklu

* čili pipars

* buntīte koriandra zaļumu

* 4 ēdamkarotes sojas mērces

* tējkarote rīsu etiķa

* mazs gabaliņš ingvera saknes

* ķiploka daiviņa

* pusstiebrs citronzāles

* tējkarote sezama eļļas

* 3 ēdamkarotes valriekstu eļļas

PAGATAVOŠANA

Stikla nūdeles ieber verdošā ūdenī un uzbriedina pāris minūšu, līdz kļūst mīkstas un caurspīdīgas. Kārtīgi noskalo aukstā ūdenī un sietā notecina.

Sojas pupiņas vāra 5–10 minūtes un tad noskalo aukstā ūdenī. Ja iegādātas sojas pupiņas pākstīs, tās izloba.

Čili piparu sagriež ripās. Koriandra lapiņas sakapā.

Gatavo mērci. Blenderī liek koriandra kātus, pievieno sojas mērci, eļļas, rīsu etiķi, ingveru, ķiploka daivu un citronzāli. Visu sablendē un vēl izkāš caur sietu, lai atbrīvotos no ingvera un citronzāles stiegrām.

Nūdelēs iejauc mērci, čili un koriandru. Pagaršo, jo, iespējams, vajag paspilgtināt garšu. Ja gribas sāļāku, pielej sojas mērci; ja skābāku – rīsu etiķi; ja asāku – vēl mazliet čili.

Pavāres piebilde

Ja kādam šķiet, ka vesels čili pipars ir par daudz, jāņem vērā, ka Latvijas veikalos nopērkamais čili nav nemaz tik ass (nereti garšo kā paprika).

Ja nav sezama un valriekstu eļļas, var izmantot labu olīveļļu, tomēr garša nebūs tik bagātīga.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.