Mobilā versija
+3.1°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
16. septembris, 2013
Drukāt

Suši rullētājs – vai ir jēga tādu pirkt? Izmēģinām!

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Suši garšo daudziem, bet gatavot tos iemācījies vien retais. Ne katram sanāk ar rokām uzrullēt tādus, kuri turētos kopā un būtu ne tikai garšas kārpiņām, bet arī acīm tīkami. Tāpēc ražotāji piedāvā sushi roll ierīces un sola, ka ar tām ikvienam izdosies ideāli suši maki rullīši! Vai tiešām?

 

Kā darboties?

1. Ierīcei līdzi nāk šablons, pēc kura vispirms attiecīgajā izmērā sagriež suši nori lapas, tad vienu lapas strēmeli ar spīdīgo pusi uz leju ievieto maksimāli tuvu kreisajai malai.

2. Liek vienu ēdamkaroti iepriekš pagatavotu un atdzesētu suši rīsu, tos izlīdzinot vienmērīgi pa visu ierīces platumu.

3. Rīsiem aptuveni vidū iespiež kvadrātveida gurķa stienīti vai avokado gabaliņu 8 mm diametrā. Var izmantot arī lasi, sieru, papriku, ikrus vai jebkuru citu pildījumu.

4. Centrā nostiprina rullēšanas ierīces lentes galu. Pozitīvi, ka lente izgatavota no materiāla, kam nekas nepielīp.

5. Pēc tam uz centru pārliek arī otru galu – skavu ar lentes rokturi.

6. Kad abi gali ir nostiprināti, ierīce izskatās šādi. Ja lente nebūs zem skavas, suši rullēšana neizdosies.

7. Ar vienu roku pieturot skavu, uzmanīgi velk lenti aiz roktura, kamēr izveidojas akurāts rullītis.

8. Pārceļ skavu atpakaļ un izņem rullīti no ierīces, pēc tam to sagriež 1 – 1,5 centimetru biezos gabaliņos.

 

Vai ērti un ātri?

Sākotnējā sajūsma par ierīci, ar kuru tagad ikviens mājinieks varēs pagatavot gardus un perfektus suši – nu gluži kā restorānā, pamazām noplok. Redzams, ka ļoti neekonomiski ir izplānots ierīces izmērs.

Ja griež precīzi pēc šablona, no vienas suši nori lapas sanāk tikai divas strēmelītes – paliek ļoti daudz atgriezumu. Kad ierīce puslīdz apgūta, var iemanīties no vienas nori lapas sagriezt trīs strēmelītes, katrai atņemot 5 mm, lai gan pildījums tad nedaudz vairāk iznāk ārā.

Otrs klupšanas akmens – kad lentes gals nostiprināts, reizēm nori lapa nedaudz ieliecas, līdz ar to rullēšanas laikā tā sagumzās. Šādā situācijā no perfekta rullīša ne vēsts…

Turklāt, salīdzinot ar bambusa paklājiņu, kas paredzēts suši rullēšanai ar rokām, šī ierīce ir tikai 7 cm plata, tāpēc rullīši sanāk maziņi, un nepieciešams tikpat daudz laika, kamēr sarullē ar ierīci vai vienu satin ar roku. Kamēr iemanās šo ierīci lietot, vismaz viena porcija suši rīsu jau izlietota, bet uz šķīvja ir tikai pāris trīs tādi elegantāki rullīši…

Iedodot šo ierīci lietpratējam, kuram ar bambusa paklājiņu un rokām sanāk skaisti un vienādi suši rullīši, nācās dzirdēt secinājumu – šī tāda ķēpāšanās vien ir. Patiesi, jauka rotaļlieta, kuru var dot bērniem, lai pamēģina sarullēt savus rullīšus. Sajūsma par pašu rokām paveikto ir garantēta, un uz šī viļņa droši vien apēdīsies arī izjukušie gabaliņi, bet nopietns cilvēks diezin vai būs ar mieru savu bambusa paklājiņu apmainīt pret šo sushi roll ierīci.

 

UZZIŅA

Sushi roll ierīci var izmantot, lai pagatavotu arī ruletītes no dārzeņiem (gareniski sagrieztās gurķu, kabaču, baklažānu 
šķēles) vai vīnogu lapām ar 
visdažādākajiem gaļas, sēņu, 
kartupeļu un zivju pildījumiem.

 

PADOMI

Kā sagatavot suši rīsus?

Lai pareizi sagatavotu suši rīsus uzkodām četru cilvēku kompānijai, ņem 250 gramus apaļo rīsu un, mainot ūdeni, bļodā mazgā tos tik ilgi, kamēr tas vairs nepaliek duļķains. Tad ieber sietiņā, lai notek. Tikmēr katliņā uzvāra 0,5 litrus ūdens, pieber rīsus un, 
ik pa laikam apmaisot, vāra aptuveni 
10 minūtes. Tad nogriež uguni un 
ļauj rīsiem vēl 10 minūtes uzbriest. 
Pēc tam pievieno 2 – 3 ēdamkarotes rīsu etiķa, tējkaroti sāls un tikpat daudz cukura. Uzmanīgi samaisa un noliek vēsā 
vietā atdzesēties.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+