Foto – Ilze Pētersone

Zandarts ar kartupeļu biezeni un kviešiem 3

Autors: Ilze Pētersone, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Lasīt citas ziņas
Foto – Ilze Pētersone

Zandarts

4 zandarta filejas, katra ap 130 g, cep eļļā un sviestā (pusi uz pusi) uz pannas ar ādu uz leju, līdz āda brūna. Filejas otru pusi cep uz mazas liesmas 3 – 4 minūtes. Apkaisa ar sāli un pipariem.

Pētersīļa sakne

CITI ŠOBRĪD LASA

4 pētersīļa saknes (iepriekš nogatavinātas vakuumā kopā ar olīveļļu, kam pievienots timiāns, etiķis, sāls, cukurs) gatavo cirkulatorā 82 °C 1,5 – 2 h. Apcep pannā kopā ar zandartu apmēram 7 min. Mājas virtuvē saknes var tvaicēt, vārīt vai izcept krāsnī.

Foto – Ilze Pētersone

Kartupeļu biezenis

Novāra 1 – 1,5 kg kartupeļu un izberž caur sietu. Pievieno 100 g dedzinātā sviesta (katlā karsēts, sabrūnināts), sāli un saputo. Ūdenī izmērcētu, uzbriedušu sauju kviešu graudu izvāra sālsūdenī un iejauc biezenī.

Briseles kāposti

Briseles kāpostu pumpurus (mājas virtuvē var izmantot Briseles kāpostus vai brokoļus) 2 min pavāra sālsūdenī, atdzesē ledusūdenī. Īsi pirms pasniegšanas iemarinē olīveļļas, saldskābā baltā etiķa, cukura un sāls maisījumā.

Foto – Ilze Pētersone

Mērce

Zivju buljonam pievieno citronzāli, ingvera sakni, sāli, vāra, kamēr daudzums samazinās par trešdaļu. Izkāš caur sietu un iebiezina ar aukstu sviestu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.